Senzační volejbalový obrat

Senzační volejbalový obrat
ilustrační foto

Prostějovské volejbalistky v úterním utkání Ligy mistryň dokonale obrátily dosavadní vývoj svého účinkování v evropském poháru. Porazily neporazitelné Dynamo Kazaň 3:1 a díky tomuto vítězství pokračují dál v soutěži Champions League!  

Když VK Modřanská prohrál svůj pátý zápas v turnaji Ligy mistryň s Curychem, všichni už považovali jejich účast v prestižním evropském turnaji za ukončenou. Prostějovské hráčky se přesto postaraly o senzaci, když porazily ruskou Kazaň, a díky tomuto jedinému vítězství si zajistily postup do dalších bojů Ligy mistryň.

 

VK Modřanská Prostějov – Dynamo Kazaň 3 : 1 (25:18, 25:20, 22:25, 25:19)

Sestava Prostějov: 

Horká, Hrončeková, Popovič, Velikiy, Monzoni, Smák, libero Chlumská - Soares. Trenér: Miroslav Čada. 

 

Přestože skončily na posledním místě v tabulce základní skupiny, jejich výsledek byl nejlepší ze všech ostatních skupin a katapultoval je mezi postupující týmy. VK Modřanská si zahraje play off evropského poháru mistryň. 

Dynamo nechalo doma odpočívat pět svých nejlepších hráček a dorazilo ke svému poslednímu utkání v základní skupině, kde mělo zajištěno postupové místo, v náhradní sestavě a bez hlavního trenéra. To však výkon prostějovského týmu nijak neznehodnocuje, hrál s maximálním nasazením, koncentrovaně a do boje o vítězství daly hráčky vše. 

Po váhavém začátku se dostaly doma hrající volejbalistky VK Modřanská do pohody, dařilo se jim v útoku i na blocích a ujaly se vedení. Klíčové bylo vystřídání  kapitánky Soares, která svým úspěšným podáním zajistila osmibodovou šňůru a rozhodla úvodní sadu ve prospěch domácích. Pohodový byl i druhý set, ve kterém vedl Prostějov až o deset bodů, a i přes mohutný finiš hostující Kazaně si vítězství v setu pohlídal. Až třetí set jakoby domácí ukolébala vidina snadného vítězství, mírně polevily a umožnily hostujícím Ruskám získat sadu ve svůj prospěch.  Čtvrtý set si už potom prostějovské hráčky nenechaly vzít, dotáhly ho k vítězství i celkovému triumfu.  

„Nezastíráme, že vyhrát pro nás bylo jednodušší díky tomu, že hosté nenastoupili kompletní. Nicméně náš herní projev a především výkon v útočné fázi byl bez ohledu na protivníka velmi kvalitní, dařilo se prakticky všem děvčatům. Větší problémy nám dělala jen Ponomareva, zatímco my jsme hrozili prakticky všemi hráčkami. Tím pádem jsme uspěli zaslouženě,“ řekl po utkání trenér domácích Miroslav Čada. „My jsme hrály zase o něco lépe, než v předchozích zápasech Ligy mistryň. Dokázaly jsme to, co jsme chtěly, náš výkon se přiblížil ideálu. Tři sety ze čtyř se nám dařilo dobře servírovat, přihrávat i útočit, díky tomu máme naději na postup. Snad nám teď bude přát štěstí ohledně výsledků v dalších skupinách,“ dodala kapitánka Solange Soares aniž tušila, že v tu chvíli už mají hráčky VK Modřanská postup do play off v kapse.

Ve čtvrtek rozhodne losování, kdo bude dalším soupeřem prostějovského volejbalového týmu v prestižním klání Ligy mistryň.    

(red)  

Poslat nový komentář