Ani v Olomouci nepocítil VK AGEL pachuť porážky

Ani v Olomouci nepocítil VK AGEL pachuť porážky
ilustrační foto

V naprosté pohodě proplouvají volejbalistky VK AGEL Prostějov semifinálovým soubojem UNIQA extraligy žen s SK UK Olomouc. I ve druhém utkání, které se hrálo v Olomouci, bodovaly a neztratily ani jediný set. Se soupeřkami si poradily ještě rychleji než v prvním utkání, i když se utkání hrálo na jejich domácí půdě. 

Prostějovský tým se pustil do svých soupeřek razantně od samotného začátku. Děvčata hrála velmi dobře, vycházelo jim vše od kvalitního servisu přes dobrou přihrávku, přesnou nahrávku a pohyblivé pole až po nekompromisní útok a pozorné bloky. Naopak domácí vysokoškolačky se  trápily. Výsledkem byl jednociferný debakl na konci zahajovací sady. Ani vstup do druhé části se nezměnil, VK dál ovládal hru, i když se musel obejít bez tří obvyklých opor Hrončekové, Popovič a Horké, které zůstaly na lavičce. Hra Prostějova byla založena na výborném podání. V závěru druhé sady přece jen Olomouc zvedla hlavu a byla hostujícím šampionkám vyrovnanějším soupeřem. 

Zlepšení hry si domácí hráčky přenesly i do třetího setu, kdy se konečně hrál díky tomu vyrovnaný volejbal. Vydržel do skóre 8:8, pak už prostějovský kolektiv opět naplno zabral a třetí set i celé utkání dotáhl do vítězného konce. Utkání trvalo pouhou hodinku.

 

SK UP Olomouc – VK Prostějov  0 : 3 (8:25, 14:25, 19:25)   Stav série: 0 : 2. 

 

Sestava Prostějov: 

Kubínová, Velikiy, Jovanovič, Soares, Artmenko, Monzoni, libero Chlumská. Trenér: Miroslav Čada.

 

„Olomouc má splněno a bylo to vidět. Navíc si po jasném prvním semifinále viditelně moc nevěří, tím pádem bylo dnešní utkání pro nás jednodušší. Soupeři citelně chybí nejlepší hráčka Chalcarzová a my jsme naopak podali velice dobrý výkon, holky prodaly své zkušenosti i herní schopnosti. Což mě potěšilo tím víc, že jsme nastoupili v kombinované sestavě a ta zahrála výborně. Změny ve složení se nijak neprojevují a to je hodně pozitivní. Držíme stabilně vysokou formu, po tomto zápase trvá maximální spokojenost,“ uvedl po utkání prostějovský trenér Miroslav Čada. 

Další semifinálové utkání s UK Olomouc se hraje v pondělí 16. dubna od 17 hodin v hale Sportcentra Prostějov.      

(red)

Poslat nový komentář