Hanácké derby v Přerově bez překvapení

Hanácké derby v Přerově bez překvapení
ilustrační foto

 

VK Modřanská si v rámci 10. kola UNIQA extraligy žen střihla povedenou generálku na začínající evropský pohár v Přerově. Ani tady místní Přerovský volejbalový klub obhájkyně mistrovského titulu nepřekvapil a nepřipravil je ani o jediný set. 

PVK Přerov – VK Prostějov 0 : 3 (14:25, 22:25, 16:25)
Sestava Prostějov:Smák, Velikiy, Monzoni, Horká, Popovič, Hrončeková, libero Chlumská. Trenér: Miroslav Čada
Do týmu rychle zapadla nová hráčská posila smečařka Popovič, která se uvedla hned v prvním setu sérií výborných servisů včetně dvou es. Tím pomohla celému družstvu VK k nabrání herní pohody v úvodu i v celém utkání. Vyrovnaná hra potěšila domácí fanoušky pouze ve druhém setu, ale prostějovská děvčata se rychle vzpamatovala a třetí set byl už opět otázkou desítky minut. Přerovskému družstvu nepomohla ani bývalá opora Modřanské na nahrávce Nováková.
„Dnešní utkání jsme brali jako generálku před prvním zápasem Champions League. Nedělali jsme tolik chyb na přihrávce, jako v minulých střetnutích, a současně plnili další důležitý úkol sehrávat novou posilu s nahrávačkou i s celým týmem. Tohle vše se docela dařilo. V prvním a třetím setu jsme byli jasně lepší, druhý byl nejvyrovnanější. Sice jsme i v něm pořád vedli, ale Přerov postupně dotahoval a díky dobré obraně i podání jednou vyrovnal na 16:16. Jinak jsme průběh duelu měli pod kontrolou,“ zhodnotil utkání trenér Miroslav Čada.
(jap)

Poslat nový komentář