VK Modřanská opět s plným bodovým ziskem

VK Modřanská opět s plným bodovým ziskem

Kvalitní a spolehlivý výkon předvedly prostějovské volejbalistky i v dalším utkání UNIQA extraliga ČR se soupeřem TJ Ostrava. Stejný scénář jako ve svých předchozích zápasech provázel i souboj v Ostravě, VK Modřanská zvítězila hladce a neztratila ani set.

TJ Ostrava – VK Prostějov 0 : 3 (25:15, 25:12, 25:10)

Sestava Prostějova:
Smák, Hrončeková, Velikiy, Soares, Tomášeková, Artmenko, libero Chlumská.
Trenér: Miroslav Čada.

Zatímco v posledních dvou utkáních hraných venku - v Praze i ve Šternberku – se soupeř snažil vyrovnat hře úřadujících mistryň republiky a občas je pěkně pozlobil, v Ostravě se průběh utkání vyvíjel naprosto hladce ve prospěch hostujícího Prostějova. Svěřenky trenéra Miroslava Čadu své mladé soupeřky deptaly jak naprostou herní převahou, tak neustálým růstem skóre. Výkonnostní rozdíl mezi oběma družstvy byl tak značný, že domácí děvčata celkově získala jen sedmatřicet míčů.
„Ostrava nás vůbec nedostala pod tlak, takže jsme tentokrát neměli v podstatě žádné herní problémy ani výpadky, byť třeba kratší. Holky znovu odvedly dobrý a poctivý výkon, zase je mohu jen pochválit. Dařilo se úplně všem, fungovali jsme na hřišti jako správný kolektiv. Statisticky nejlépe z utkání vyšla Soli Soares,“ řekl po skončení zápasu trenér Miroslav Čada a dodal, že v porovnání s úvodem nového extraligového ročníku udělaly jeho svěřenky znatelný herní progres.
„Nejvíc jsme se zatím zlepšili ve dvou činnostech, a to na podání, kde stále posouváme agresivitu ve spojení s jistotou, a rovněž v útoku. Tam se projevuje každým dnem větší sehranost mančaftu, z čehož následně dokážeme těžit,“ vysvětlil. Dosavadní výsledky - sedm jasných vítězství při poměru setů 21:1- však trenér vůbec nepřeceňuje, vítězství a dominanci považuje tak trochu za povinné.
Po reprezentační přestávce pokračuje UNIQA extraliga žen domácím utkáním ve čtvrtek 17. listopadu, kdy VK Modřanská změří síly s týmem Olympu Praha, který zatím drží s prostějovskými děvčaty krok a v letošním soutěžním ročníku taky neprohrál žádné své utkání.
(ms, jap)

Poslat nový komentář