Hanácké derby vítězné pro Prostějovské

Hanácké derby vítězné pro Prostějovské
ilustrační foto

V sobotu 17. března se v hale Sportcentra střetly volejbalové týmy VK AGEL Prostějov proti SK UP Olomouc. Hanácké derby slibovalo kvalitní volejbal, ale oba celky zůstaly daleko za svými možnostmi. Díky vyšší herní úrovni slavil úspěch domácí tým a ani v dalším kole UNIQA volejbalové extraligy žen nepřišel zkrátka. 

Prostějovské hráčky se stejně jako v předchozím zápase v Brně dostávaly do tempa jen pozvolna a dovolily soupeřkám držet krok, dokonce je pustily do mírného vedení. V polovině setu však zkoncentrovaly síly a nasadily k rozhodujícímu trháku, který znamenal setové vítězství. Druhý set dlouho vypadal dobře pro hostující vysokoškolačky z Olomouce, vedly už 9:16, ale nedokázaly svůj náskok udržet a nakonec podlehly i v druhém setu zkušenějším domácím hráčkám. Třetí set už byl jen otázkou času, prostějovské hráčky se zakously do svých soupeřek hned od začátku a s jistotou set vítězně zakončily. Po utkání tak mohly oslavovat další vítězství bez ztráty setu. 

 

VK Prostějov – UP Olomouc 3:0 (25:18, 25:22, 25:18)

Sestava Prostějov: 

Smák, Horká, Jovanovič, Popovič, Artmenko, Hrončeková, libero Chlumská. Trenér: Ľubomír Petráš.

 

 „Asi bylo vidět, že šlo o zápas posledního kola nadstavbové části, v němž de facto o nic nešlo. Všichni už se nejspíš viděli v play off. Z naší strany se dnešní výkon pohyboval v takových vlnách: chvíli to šlo a chvíli ne. Proto došlo k tolika výpadkům a zbytečným chybám včetně horší komunikace mezi hráčkami, které pak často kazily i lehké míče. Hlavně ve druhé sadě jsme se trápili na útoku s pouhými dvaatřiceti procenty úspěšnosti, proto bylo nutné dohánět výraznou ztrátu. Nakonec se to zvládlo, ovšem rozhodně jsme nehráli takový volejbal, jaký bychom hrát měli,“ řekl po utkání Ľubomír Petráš, který se po dobu stáže trenéra Miroslava Čadu v Brazílii ujal vůdčího trenérského postu. „Jsme rády za další vítězství, ale byl to takový divný ospalý zápas. Probudily jsme se až v polovině druhého setu za stavu 9:16, pak už to z naší strany až do konce utkání bylo přece jen lepší,“ doplnila kapitánka Monika Smák.

Volejbalová UNIQA extraliga žen v této fázi vstupuje do play-off. První čtvrtfinálové utkání sehraje VK AGEL Prostějov na domácí půdě v sobotu 24. března od 17 hodin s týmem Šternberka.   (red)

Poslat nový komentář