Prostějovské volejbalistky „potrénovaly“ ve Šternberku

Prostějovské volejbalistky „potrénovaly“ ve Šternberku

Necelou hodinu strávily volejbalistky VK Modřanská Prostějov na hřišti Sokola Šternberk, který byl jejich soupeřem v 7. kole volejbalové UNIQA extraligy žen. V dosavadním průběhu soutěže to bylo nejjednoznačnější vítězství, dá se říct trénink naostro.

Sokol Šternberk – VK Prostějov 0:3 (25:12, 25:13, 25:16)

Sestava VK Prostějov:
Kubínová, Tomášeková, Samec, Horká, Hrončeková, Artmenko, libero Chlumská.
Trenér: Miroslav Čada.

Přestože byly úřadující mistryně bezesporu favoritem, tak hladký vývoj duelu nikdo přece jen nečekal. Hostující prostějovské hráčky se opět nevyhnuly lehkému podcenění soupeře na začátku jednotlivých setů, ale pak se vždy rychle zkoncentrovaly a koncovku skvěle zvládly.
„Soupeř vedl pouze dvakrát na začátku prvního a třetího setu, jinak jsme měli utkání pod kontrolou. Domácí jsme skoro pořád drželi v defenzivě hlavně kvalitním útokem, kde byl mezi oběma týmy největší rozdíl. Celé družstvo hrálo koncentrovaně, podalo dobrý výkon a byl jsem spokojený s volejbalem, jaký ve Šternberku předvedlo,“ zhodnotil utkání trenér Miroslav Čada. Jeho pochvala směřovala na Helenu Horkou a Veroniku Hrončekovou.
Další utkání sehrají prostějovské volejbalistky už v sobotu v Ostravě. „Zase změníme sestavu, příležitost dostanou jiné hráčky. Samozřejmě s výjimkou libera a bloku, kde stále řešíme příchod třetí hráčky na tento post. Věřím, že do pondělka tuhle věc definitivně uzavřeme,“ připojil Čada.
Na testech je v Prostějově už třetí adeptka na obsazení postu blokařky. Tentokrát je to česká hráčka Michaela Hasalíková. Ve hře jsou všechny tři blokařky – Španělka Paraja i Chorvatka Milos. S přibývajícím časem i blížícím se startem evropské Champions League jde o záležitost, která už nutně potřebuje vyřešit. „V této věci jsme se za poslední dny dosud nijak neposunuli. V čem je problém? Vše už nezáleží pouze na nás, ale také na rozhodnutí samotných hráček. Mají totiž i jiné nabídky,“ řekl trenér Čada.

(ms, jap)

Poslat nový komentář