VK AGEL si připsal body za vítězství

VK AGEL si připsal body za vítězství
ilustrační foto

Se svými soupeřkami v utkání 26. kola volejbalové UNIQA extraligy žen domácí hráčky VK AGEL Prostějov mnoho práce neměly. Pražská Slavia nijak excelentní výkon nepředvedla a  prostějovské hráčky měly docela jednoduchou práci na cestě za dalším vítězstvím. Neztratily tentokrát ani set. 

Že je prostějovský tým zdaleka nejsilnějším družstvem v české soutěži a nemá fakticky přemožitele, je už takřka předurčujícím bodem každého utkání. Ani pražské Slávistky nedokázaly tento fakt nijak zvrátit. Zpočátku utkání sice oba týmy bojovaly o každý bod naprosto rovnocenně, ale to jen do stavu, než se prostějovské družstvo pořádně rozehřálo. Vítězství domácích bylo naprosto hladké a to nemusela děvčata zdaleka zapnout na plné obrátky. 

 

VK Prostějov – Slavia Praha 3 : 0 (25:18, 25:15, 25:16)

Sestava Prostějov: 

Smák, Velikiy, Jovanovič, Soares, Artmenko, Monzoni, libero Chlumská - Hrončeková. 

Trenér: Miroslav Čada.

 

„Holky v dnešním utkání viditelně nebyly plně vyhecované a hrály moc profesorsky. Chtělo to dát do zápasu víc emocí, což se většinu času nedělo, asi proto jsme udělali větší množství chyb v mezihře. Mnohem lepší jsme měli být také při obraně v poli a hlavně na síti. Hráčky dopředu vědí, že velmi pravděpodobně zvítězí, z čehož občas pramení ta nižší koncentrace. Naštěstí se nám tohle nestává příliš často, tentokrát však výkon družstva rozhodně nebyl optimální,“ poukazoval na chyby svých svěřenek trenér Miroslav Čada.  

„Celkově jsme utkání zvládly 3:0, což je dobré, ale určitě jsme měly víc tlačit servisem. Moc se nám to nedařilo, navíc jsme dost podání zkazily. Hlavní je, že ani tak nevznikly po náročném bloku přípravy s kondičním zaměřením větší potíže. Pracujeme na tom, aby naše forma gradovala v play off, zejména v semifinále a finále. Zatím jsme ještě takové ztuhlé, což bylo vidět vždy ze začátku každého setu. Až postupně jsme se rozjížděly a totéž by mělo platit ve vyřazovacích bojích extraligy,“ potvrdila náladu v družstvu kapitánka Solange Soares.       

(red) 

Poslat nový komentář