Dva dny po náročném utkání smetly Modřanky Olymp

Dva dny po náročném utkání smetly Modřanky Olymp
ilustrační foto

Do nadstavbové fáze UNIQA extraligy vstoupily prostějovské volejbalistky dle jejich představ. Ve 20. kole nejvyšší soutěže ČR se popraly s největším rivalem PVK Olymp Praha a s přehledem jej porazily.

Ačkoliv uplynuly dva dny od vysilujícího zápasu v Turecku, nastoupily hráčky VK Modřanská Prostějov do zápasu s chutí a odhodláním. „Na únavu po Fenerbahce se nesmíme vymlouvat, byť na holkách trochu byla znát. Náročnější program zkrátka je nutné zvládnout,“ nechtěl trenér Čada omlouvat své prostějovské hráčky. A tak až s blížícím se závěrem zabraly Modřanky na servisech a první set tak končil za stavu 25:18.

Druhé dějství odhalilo slabiny Hanaček a Olymp skvěle využíval jejich špatné koncentrace. O naděje na výhru v druhém setu se připravil až vlastními chybami zejména v nepřesnosti. Toho okamžitě využily prostějovské hráčky a na domácí palubovce ukončily druhý set za stavu 25:20.

Do třetího setu nastoupila děvčata z hlavního města s velkou vervou a jednu dobu se jim dařilo získat vedení s pětibodovým náskokem. Tento náskok však Olympu dlouho nevydržel, protože Hanačky zmobilizovaly své síly a soupeřky postupně dotahovaly. Silná koncovka VK Prostějov přispěla ke skóre 25:23 a celkovou porážku Olympu 3:0. „Dva sety jsme hrály docela dobře, ve třetím nám Olymp riskantním servisem způsobil problémy na přihrávce. Je pozitivní, že jsme dokázaly obrátit vetší ztrátu a tentokrát vyhrály 3:0,“ popsala prostějovská kapitánka Solange Soares.

Sestavy 

Prostějov: Kubínová, Horká, Hrončeková, Popovič, Artmenko, Monzoni, libero Chlumská – Soares, Smák. 

Olymp: Kvapilová, Kossányiová, Vanžurová, Vašutová, Sládková, Halbichová, libero Dostálová – Zoulová, Mudrová. 

(red)

Poslat nový komentář