Volejbalistky opět na vítězné vlně

Volejbalistky opět na vítězné vlně
ilustrační foto

Favorizované družstvo VK AGEL Prostějov sehrálo další kvalitní utkání volejbalové UNIQA extraligy žen tentokrát na palubovce Olympu Praha. V televizním utkání ztratily prostějovské hráčky jediný set, když další tři dějství jednoznačně ovládly. 

Prostějovské volejbalistky nastoupily ve výborném úvodu a snadno se dostaly do několikabodového vedení. Domácí hráčky se však rychle vzpamatovaly a postupně vyrovnaly hru. Celý první set držely s úřadujícími mistryněmi krok, ty však zvládly koncovku lépe. Stejný scénář měla i druhá sada, domácí kladly menší odpor a tak vyzněl druhý set pro Prostějov lépe. Chvilkové snížení koncentrace hostujících šampionek využily domácí Pražanky ve třetím setu, který se po velkém boji stal jejich kořistí. Volejbalistky Prostějova však rychle zkoncentrovaly síly a ve čtvrté sadě domácí hráčky doslova deklasovaly. 

 

Olymp Praha – VK Prostějov 1:3 (20:25, 15:25, 25:20, 11:25)

Sestava Prostějov: 

Kubínová, Velikiy, Hrončeková, Popovič, Artmenko, Monzoni, libero Chlumská. 

Trenér: Miroslav Čada.

 

„Rozhodl náš lepší útok, který jsme měli o poznání jistější. Náš celkově dobrý výkon šel dolů pouze ve třetím setu, kdy jsme zkazili hodně podání a ztratili předchozí jistotu. Hráčky si ale své nedostatky rychle uvědomily, opět zabraly a čtvrtou sadu už zvládly výborně. Z utkání jsme měli respekt jak kvůli domácí nebezpečnosti Olympu, tak z důvodu únavy děvčat po náročné přípravě během uplynulého týdne. Naštěstí se s tím holky vyrovnaly bez větších problémů a vítězství 3:1 bereme. Helena Horká chyběla, protože při vaření v kuchyni krájela salám a zapíchla si nuž do dlaně. Vypadá to na desetidenní absenci,“ zhodnotil utkání trenér Miroslav Čada. 

V sobotu 10. března čeká VK AGEL domácí utkání se Slávií Praha.    

(red) 

Poslat nový komentář