Volejbalistky posílené i oslabené

Volejbalistky posílené i oslabené

Tým VK Modřanská je konečně kompletní. Třetí blokařka včera podepsala smlouvu a zařadí se do týmu. Posilou je česká hráčka Michaela Hasalíková-Monzoni. V reprezentační přestávce našlo torzo prostějovského týmu azyl v brněnském Králově Poli.
„Ze tří blokařek, které u nás byly v uplynulých týdnech na try-outu, jsme nakonec vybrali Michaelu Monzoni. Podepsala v Prostějově smlouvu do konce probíhající sezóny,“ prozradil manažer VK Modřanská Peter Goga a upřesnil termín jejího zapojení do družstva. To se stane ihned po jejím zaregistrování na Českém volejbalovém svazu, pak bude okamžitě k dispozici pro mistrovské zápasy.
Sedmadvacetiletá stočtyřiadevadesát centimetrů vysoká Michaela Monzoni rozená Hasalíková, která začínala s volejbalem v brněnském oddílu Královo Pole, má za sebou zahraniční angažmá v USA, Itálii a Ázerbájdžánu. S družstvem už normálně trénuje a právě nyní se symbolicky vrátila na půdu oddílu, kde vyrůstala. Kvůli reprezentaci na olympijskou kvalifikaci chybí totiž v prostějovském týmu 7 hráček a zbytek by jen těžko mohl kvalitně trénovat. Proto se prostějovské hráčky připojily k tréninkům právě v brněnském KP.
„Jsme moc rádi, že se povedlo tuhle spolupráci domluvit. Půjde o celkem pět společných tréninků VK a KP, tři v Brně a dva v Prostějově. Kromě toho budou naše holky pracovat i samostatně, ale nebýt zvoleného řešení, těžko by děvčata mohla na potřebné úrovni dělat týmové volejbalové věci,“ zdůvodnil trenér Miroslav Čada, který sám vede reprezentaci Slovenska. V nominaci slovenské reprezentace má Solange Soares, Moniku Smák a Veroniku Hrončekovou, do české reprezentace se zapojí Šárka Kubínová a Helena Horká a do izraelské Anna Velikiy a Tali Artmenko.
V kompletním složení se VK Modřanská představí při domácím extraligovém utkání ve čtvrtek 17. listopadu. Poslední listopadový den pak zahajují evropskou CEV Champions League v Kazani s Dinamem.
(jap)

Poslat nový komentář