Prostějovské volejbalistky jdou do finále!

Prostějovské volejbalistky jdou do finále!
ilustrační foto

Ani ve třetím utkání semifinálové série české UNIQA extraligy proti SK UP Olomouc úřadující mistryně VK AGEL Prostějov nezaváhal. V domácím utkání měl jasně navrch, i když pustil univerzitnímu týmu jeden set. Celkově však dopadl zápas i celá série podle očekávání a Prostějov teď čeká finálový souboj. 

Vysokoškolačky čelily domácímu náporu ve značně oslabené sestavě, trenér měl k dispozici pouze jedinou střídající hráčku. Přesto se pustili do boje s chutí a v utkání často zaznamenaly i několikabodovou sérii za sebou. To bylo ve chvílích, kdy jakoby na prostějovské hráčky padla únava, špatně servírovaly, kazily útok a nedokázaly se rychle zkoncentrovat. A to i přesto, že obrana soupeřek bylo v podstatě nulová. Přesto domácí tým dokázal první dva setech dotáhnout bez problémů do vítězného konce.  Nečekanou zápletku přinesla až třetí sada, kdy univerzitní tým držel s domácími hráčkami v poli krok a dokázal v těsném výsledku prodloužit zápas o další set. Čtvrtý set hanáckého derby už vzaly domácí opět do svých rukou a zvyšujícím se náporem unavené a odevzdané soupeřky definitivně udolaly. Utkání skončilo výsledkem 3:1, celá semifinálová série 3:0 a VK AGEL se tak podle očekávání dostal až k bráně finále nejvyšší národní soutěže. Zde se střetne s týmem PVK Olymp Praha.

 

VK Prostějov – SK UP Olomouc 3 : 1 (25:14, 25:8, 23:25, 25:14)   Konečný stav série: 3 : 0. 

Sestava Prostějov: 

Horká, Jovanovič, Popovič, Artmenko, Hrončeková, Smák, libero Chlumská – Kubínová, Soares. Trenér: Miroslav Čada. 

 

 „Utkání se pro nás dlouho vyvíjelo dobře, ale jak už to někdy bývá, po velmi jednoduchém setu přišly komplikace. Že jsme třetí sadu ztratili, ovlivnily dva hlavní faktory. Jednak Olomouc podávala na hranici rizika a měla vynikající servis, tím vytvářela velký tlak. A také jsme podcenili několik lehkých míčů na síti, které měly být uhrané v náš prospěch. Místo toho jsme se dostali do křeče, jež pominula až postupně během čtvrtého setu. Jeden prohraný je pro nás takovou vhodnou fackou k tomu, abychom si uvědomili nutnost makat naplno až do konce zápasu, nepolevovat v koncentraci a rovněž to, že při horší přihrávce si lze pomoci jinak,“ řekl po utkání prostějovský trenér Miroslav Čada. „Dva sety jsme hrály dobře a ve třetím doplatily na tradiční ztrátu koncentrace, kdy ve většině zápasů máme jednu sadu slabší. Potom jsme opět zabraly, ale ztracený set je před finále varováním. Proti Olympu musíme makat o sto procent víc a bez zbytečných výpadků, abychom sezónu zakončily vítězstvími i kvalitním volejbalem, na který přijdou fanoušci,“ doplnila kapitánka Solange Soares.      

(red)

Poslat nový komentář