Zachránili sebevraha. Mladou dvojici ocenili policisté i zástupci města

Zachránili sebevraha. Mladou dvojici ocenili policisté i zástupci města
Foto PČR
Další fotky: 
Zachránili sebevraha. Mladou dvojici ocenili policisté i zástupci města

Zástupci Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, územního odboru Šumperk, Spolku Bezpečný Šumperk z. s. a Města Zábřeha v pondělí odpoledne společně poděkovali mladé dvojici, Ludmile a Vlastimilu ze Zábřeha, kterým se díky ochotě pomoci a bleskurychlé reakci podařilo zachránit mladého muže před pádem ze skály. Riskovali při tom vlastní bezpečí.

Když se v pátek 28. května 2021 vypravil mladý pár na podvečerní procházku zábřežskou Skaličkou spojenou s venčením psa, neměli sebemenší tušení, jak dramatické okamžiky zažijí.

Když se blížili k lomu na Skaličce, zpozorovali, jak se nějaký muž pohybuje nahoře u okraje skály. O chvíli později však onoho muže spatřili, jak visí ze skály a přidržuje se pouze náletového stromku vegetujícího na samotném okraji skalního útvaru. V tu chvíli jim bylo jasné, že je zle. Nezaváhali však ani vteřinu, běželi k muži a společnými silami se jim ho v nebezpečném, těžko přístupném terénu podařilo vytáhnout zpět na skálu a zalarmovat záchranné složky. Do jejich příjezdu se pak o muže, který byl ve špatném psychickém stavu, postarali.

„Přivolaní policisté následně nešťastného, třicetiletého muže, který měl v úmyslu skokem ze skály řešit své trápení, zajistili. Protože byl zároveň pod vlivem alkoholu, rozhodl lékař o jeho umístění na protialkoholní záchytné stanici a následném psychiatrickém vyšetření,“ doplnila policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. (red)

Poslat nový komentář