Vyhodnocení výtvarné soutěže 2021 Zahrada plná života se konalo na radnici

Vyhodnocení výtvarné soutěže 2021 Zahrada plná života se konalo na radnici
Foto MMP
Další fotky: 
Vyhodnocení výtvarné soutěže 2021 Zahrada plná života se konalo na radnici

Výtvarná soutěž je v Českém zahrádkářském svazu pořádána od roku 1993 a má velký ohlas ve všech typech škol - od mateřských, základních až po speciální školy. Prostějovsko v soutěži bodovalo.

Ve výtvarném klání se, i přes nepříznivou epidemickou situaci a dlouhodobě uzavřené školy a kroužky, sešlo velké množství kreseb i polytechnických prací. U některých kategorií byly práce jednotlivců a kolektivů hodnoceny odděleně, protože svým rozsahem a složitostí byly náročnější na zhotovení.

Z výtvarné soutěže si ceny 16.6.2021 odnesly ty děti, které uspěly v okresním i celostátním kole. V našem regionu se zapojilo 24 škol. Komise v soutěži s názvem Zahrada plná života celkově hodnotila téměř 300 prací. Ke slavnostnímu předávání cen se v Obřadní síni radnice Prostějov sešli jak jednotlivci, tak i dva kolektivy. Ti všichni v soutěži, která nesla kategorie kresba a malba a polytechnické práce, uspěli.

Díla dětských umělců také putovala do celostátního kola v Praze, kde evidovali stovky prací. Mezi nejlepší se dostalo 80 autorů a 10 dětí z našeho okresu pak celostátní ocenění také získalo.

Slavnostní den byl pro děti nejen důvodem k ocenění jejich práce a talentu, ale i pobídkou pro další tvorbu. Diplomy a věcné ceny jim předaly náměstkyně primátora Milada Sokolová, předsedkyně územního sdružení Českého zahrádkářského svazu Ivana Hasalová, tajemníce územního sdružení svazu Jaroslava Smyčková a Vlasta Ambrožová, místopředsedkyně územního sdružení svazu a místopředsedkyně Českého zahrádkářského svazu.

Podrobnosti k výtvarné soutěži naleznete na webu ČZS: https://www.zahradkari.cz/…t=0

Poslat nový komentář