Fotbalisté proti Sigmě ostudu neudělali, padli 1:0

Fotbalisté proti Sigmě ostudu neudělali, padli 1:0
ilustrační foto archiv nemela

 

V prvním poločase utkání vypadalo na jednostrannou záležitost, domácí Sigma šla do vedení a outsidera z Prostějova k ničemu nepouštěla. Nestihla však více než jeden gól a od druhéhu poločasu začali Prostějovští zlobit domácí obranu, vyrovnání se však nedočkali a tak si ze hřiště navrátilce do Synot ligy odvezli těsnou prohru 1:0.

Již ve třetí minutě rozezněl tyč za Kofroněm olomoucký Hála a dal tak brzy napovědět, v čí režii bude první polovina zápasu. Olomouckou převahu zúročila v devatenácté minutě nová posila Sigmy Juraj Halenár, jenž zvládl zakončení a poslal Sigmu do vedení. Následně byl žlutou kartou za faul na jednoho z hostů potrestán olomoucký brankář Buchta, následný přímý kop však branku domácího celku neohrozil. To Kofroň se musel více otáčet a ještě před poločasem zlikvidovat mimo jiné i nebezpečné střely Navrátila a Halenára.

Přestože druhá část začala v duchu té první, tedy na polovině Prostějova, byl to právě celek ze třetí nejvyšší soutěže, kdo dřívě zahrozil, Pančochář však nezvládl umístit centr za záda Reichla, který po přestávce zaujal místo v olomoucké brance. Světelná tabule ukazovala pětašedesátou minutu, když se Prostějovští jali zahrávat rohový kop, Fládr parádně našel ve vápně Suse, jemuž se povedla hlavička a vedení na straně Sigmy zůstalo jen díky perfektnímu zásahu Reichla. Za další čtyři minuty se k míči dostal Karel Kroupa, který tváří v tvář Reichlovi poslal míč pouze kolem levé tyče mimo jeho branku. Poté se hra uklidnila a k vidění bylo pouze množství střídání. Až tři minuty před koncem hrací doby Petr čelil v přímém souboji Kofroňovi, který proti ligovému hráči obstál na výbornou. V samotném závěru pak z vápna pálil Krejčíř a i jeho střela mohla být gólovou, chybělo ji však lepší umístění. Tato šance byla také tím posledním, co se v zápase událo. Domácí Sigma očekávaně zvítězila nad prostějovským 1.SK, nicméně po těsné prohře 1:0 se hráči Prostějova za svůj výkon stydět nemusejí.

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

Poslat nový komentář