Třetí ročník virtuálního Běhu a procházky pro MIMINKA DO DLANĚ se blíží

Třetí ročník virtuálního Běhu a procházky pro MIMINKA DO DLANĚ se blíží
Foto plakát

První květnovou neděli se celosvětově slaví den rodičů předčasně narozených dětí a u té příležitosti se uskuteční už tradiční charitativní běh a procházka na podporu neonatologických oddělení pečujících o předčasně narozená miminka.

Každý den se v České republice narodí průměrně 23 dětí předčasně. Jejich rodiče se tak dostanou do situace, na kterou nebyli připraveni. Nedoklubko má pro tyto maminky a táty připravenou ucelenou informační a psychologickou podporu a provází je na jejich cestě s předčasně narozeným miminkem. První květnovou neděli se slaví Světový den předčasně narozených dětí a u té příležitosti se uskuteční už tradiční charitativní běh a procházka na podporu neonatologických oddělení pečujících o předčasně narozená miminka. Akce se může zúčastnit každý, trasa i místo jsou libovolné, stačí se pouze zaregistrovat a své startovné věnovat jednomu z 33 neonatologických oddělení nebo Nedoklubku. Cílem je letos dosáhnout počtu 8500 účastníků běhu či procházky, právě tolik dětí se ročně v České republice narodí. Registrace probíhá na stránkách www.miminkadodlane.cz. Při registraci na akci si každý může vybrat, jakou nemocnici podpoří. Mezi nimi je i Nemocnice Prostějov.

Nedoklubko uspořádalo svůj první virtuální celorepublikový Běh a procházku pro MIMINKA DO DLANĚ v květnu 2021. Uplynulých dvou ročníků se zúčastnilo celkem 2847 běžců a 7634 osob šlo na procházku. Celkový výtěžek na podporu neonatologických oddělení se vyšplhal téměř ke dvěma milionům korun. Cílem bylo vždy uběhnout nebo ujít celkově 8500 kilometrů.

„Letos máme jiné, vyšší ambice. Přejeme si zapojit do akce alespoň 8500 účastníků, počítáme běžce, chodce i děti v kočárku,“ uvádí Lucie Žáčková, předsedkyně a ředitelka organizace Nedoklubko. Běh a procházka pro MIMINKA DO DLANĚ letos vychází na 7. května.

„Letos už potřetí oslavíme Světový den rodičů předčasně narozených dětí pohybem. Tisíce rodičů, rodin, pracovních týmů, lékařů, sestřiček, ale i předčasně narozených už tradičně vybíhají, nebo jdou na procházku právě první květnovou neděli. Abychom společně poděkovali za práci všem zdravotníkům ČR, podpořili neonatologická oddělení tím, co potřebují a projevili sounáležitost těm rodičům a miminkům, kteří aktuálně tráví své dny a týdny na neonatologii,“ uzavírá Lucie Žáčková.

Běh a procházka pro MIMINKA DO DLANĚ ČESKÉ REPUBLIKY 2023

Kdy: 7. května 2023, kdykoli během dne

Kde: kdekoli v ČR, ale i ve světě

Co: běh, procházka

Více informací o akci: www.miminkadodlane.cz, registrace: ttps://www.darujme.cz/…532

Startovné: minimálně 100,- Kč pro každého účastníka

Kontakt: Lucie Žáčková, ředitelka Nedoklubka, 608 888 778, zackova@nedoklubko.cz (red)

Poslat nový komentář