Zoo Olomouc chystá další tematickou akci

Zoo Olomouc chystá další tematickou akci
Foto ZOO Olomouc
Další fotky: 
Zoo Olomouc chystá další tematickou akci
Zoo Olomouc chystá další tematickou akci

Večer duchů v Zoo Olomouc v sobotu přivítal 6 193 návštěvníků. Jedná se o historicky druhou nejvyšší návštěvnost této dušičkové slavnosti pod širým nebem v prostředí zahrady za uplynulých 15 let. Zoo se v daný večer proměnila doslova kouzelně. Poskytla domov nejen zvířatům, nýbrž i útočiště nejrůznějším bytostem z živého i neživého světa. A jelikož nastal krásný podzim, vzala za vděk jeho pestrou paletou barev a dotvořila atmosféru na několika místech i zákoutích dekoracemi dýní, květin a žebřiňáků plných přírodnin, které toto roční období skýtá.

O potěchu malých i velkých pečovali mágové z Pevnosti poznání se svými roztodivnými pokusy, spřátelený historický spolek Kirri, soubory Plameňáci Olomouc a Cascabel předvedly dechberoucí ohňovou show. Návštěvníci si mohli projít Strašidelnou stezku, soutěžit o nejpovedenější masku, využít malování na obličej, zvěčnit se ve fotokoutku nebo s divadelními postavami, zavítat do rodiny hraběte Draculy, k pirátům, či do katovny, nahlédnout do lázní kostlivců, případně k pohřebišti neobezřetných ošetřovatelů. Voňavé dobroty a punče se rovněž staly neodmyslitelnou součástí.

„Pro ty, kteří si budou chtít dušičkovou náladu přijít ještě vychutnat, máme přívětivou zprávu – nevšední výzdoba areálu zůstává do této neděle, Strašidelnou zoo pak v sobotu ještě obohatí Zoo světel, při níž bude za příznivého počasí instalován obří model zeměkoule," zve ředitel zahrady Radomír Habáň.

Zahrada tímto děkuje zaměstnancům i dalším lidem, kteří Strašidelnou zoo pro návštěvníky připravovali. "Poděkování taktéž patří svatokopecké základní škole a dobrovolníkům při Zoo Olomouc za pomoc s dlabáním dýní, i pracovníkům Moravského divadla Olomouc za účast na strašidelné stezce," říká mluvčí zahrady Iveta Gronská.

Strašidelná výzdoba zůstane v zoo Olomouc až do neděle 29. října. V sobotu 28. října se pak návštěvníci mohou těšit na další tematickou akci, tentokrát půjde o Zoo světel. „Návštěvníky čekají světelná vystoupení Andělé a Nekonečný vesmír taneční skupiny Obyčejně neobyčejné ženy aneb Hanácké Břôch, které se neobyčejnými stávají ve chvíli, kdy na sebe vezmou kostýmy a z nebes slétnou jako Andělé. Do nebes se zase vrátí v podobě planet a rozplynou se v Nekonečném vesmíru," doplňuje Gronská.

Zároveň bude 28. října v zoo platit prodloužená otevírací doba a více podrobností se dočtete na www.zoo-olomouc.cz. (red)

Poslat nový komentář