V anketě Alej roku 2023 bodovaly aleje z Prostějovska

V anketě Alej roku 2023 bodovaly aleje z Prostějovska
Foto alejroku.cz

V celostátním kole ankety, které se letos zúčastnilo 83 nominovaných stromořadí, uspěly hned tři aleje z našeho regionu. Nejlépe si vedla sakurová alej ve Sportovní ulici v Prostějově, kterou nominoval Zbyněk Honest. Obsadila deváté místo. V krajském kole skončila druhá, třetí byly Čechy pod Kosířem a čtvrtý Bělecký Mlýn.

Dubová alej v zámeckém parku v Čechách pod Kosířem se umístila na dvanáctém místě.

„Děkujeme všem, kteří si udělali čas, a zaslali svůj hlas, opravdu moc si toho vážíme. Jistě by to potěšilo i hraběte Františka Josefa II. Silva-Tarouca, který nechal alej před více jak 100 lety vysázet,“ vzkázal kastelán Martin Váňa a přidal i pozvání: “Park je krásný v každém ročním období, využijte proto klidu před začátkem návštěvnické sezony, a dorazte na procházku.

Zámecká alej vedoucí od Běláku na Zámeček získala v soutěži Alej roku 2023 z 83 nominovaných alejí hezké 16–17. místo (byly dva shodné počty bodů). „V kraji jsme skončili na čtvrtém místě. Blahopřejeme městu Prostějov ke druhému místu a Čechám pod Kosířem ke třetímu,“ dodali manželé Benýškovi, kteří rovněž přidali poděkování za podporu. (ber)

Poslat nový komentář