Silvestrovské dozvuky - výtržníci, násilníci a zpitá bezdomovkyně

Silvestrovské dozvuky - výtržníci, násilníci a zpitá bezdomovkyně
V době ohňostroje byl ještě klid, problémy začaly až během noci.

Ne všichni měli na Silvestra dobrou náladu. Patrně alkohol stojí za několika nepříjemnými událostmi, které během oslav příchodu nového roku museli řešit strážníci Městské policie v Prostějově. 

Tak jako každoročně, i tentokrát prostějovská Městská policie posílila hlídky v ulicích. Davy lidí na náměstí se sešly již před dvacátou hodinou, kdy začínal ohňostroj. Zatímco světelná show proběhla bez vážnějšího narušení veřejného pořádku, v noci měli strážníci napilno. "Zejména přítomná mládež využila anonymity a v eufórii rozbíjela lahve od alkoholu. Nezřídka nekontrolovatelným způsobem i odpalovala pyrotechnické výrobky. V centru bylo zaznamenáno poškození dvou osobních vozidel zaparkovaných na vyhrazených parkovištích, a to zřejmě od pyrotechniky – utržený nárazník, poničená světla. Způsobená škoda pravděpodobně přesáhne částku 5 000 Kč. Pro podezření z trestného činu jsme událost předali na Policii ČR Prostějov," uvedla Jana Adámková, tisková mluvčí MP Prostějov.

O půl deváté večer nahlášena ležící osoba v ulici Vrlova. Strážníci zjistili, že se jedná o devětadvacetiletou ženu. I přes svoji opilost s hlídkou komunikovala a byla schopná chůze.

Přibližně po pěti hodinách ji objevila autohlídka na ulici Svatoplukova. Bezdomovkyně spala na chodníku tak tvrdě, že ji nebylo možné vzbudit. Vedle sebe měla prázdnou láhev od alkoholu. Tentokrát bylo nutné přivolat záchrannou službu, její stav nedovoloval převoz na záchytnou stanici. Skončila v prostějovské nemocnici.

O půl třetí ráno došlo k incidentu na náměstí T.G. Masaryka mezi třemi muži. Nejprve se pohádali, a když se jeden z účastníků vvydal k odschodu, zbývající dva se vydali za ním. Pětadvacetiletý ho skopl na zem a jednatřicetiletý mu skákal po zádech a hlavě. "V tomto okamžiku hlídka k výtečníkům dorazila a zabránila jim v dalším útoku. Na místo byla přivolána sanitka, neboť čtyřiačtyřicetiletý napadený měl tržnou krvácející ránu v obličeji. Pro podezření z přestupku ublížení na zdraví událost postoupena správnímu orgánu, kde oběma útočníkům hrozí pokuta do výše až dvaceti tisíc korun," řekla k případu Jana Adámková. Neadekvátnost napadení ilustrují slova, která pronesl jeden z útočníků: "Provokoval, tak prostě dostal."

Před třetí hodinou ranní dva mladíci v Havlíčkově ulici převrátili do silnice kontejnery na tříděný odpad. Vyslaná hlídka jednoho z nich zadržela ve Smetanových sadech. Šestnáctiletý mladík vše uklidil a umístil nádobu zpět na původní místo. Při řešení tohoto přestupku uslyšeli strážníci značný křik, rány do dveří a výloh. Hluk přicházel ze Školní. Před barem v této ulici byla zastižena a zadržena skupina čtyř odcházejících osob, jedna dívka a tři mladíci. Před vstupem do provozovny ležela rozbitá reklamní tabule z plastu a druhá poničená tabule z kovu. Nikdo z přítomných se k poškození nechtěl doznat a obviňovali se navzájem. Mezitím vyšla barmanka, která uvedla, že byla fyzicky napadena slečnou z této skupiny. Dle slov servírky si dívčina sama dolévala víno a jakmile ji napomenula, vrhla se na ni a způsobila ji oděrky na obličeji. V průběhu tohoto konfliktu se strhla bitka a došlo k rozbití skleněné výplně výlohy, několik židlí a skleniček. Na místo byla pro hrubou výtržnost přivolána autohlídka Policie ČR. Předběžné vyčíslení škody bylo odhadnuto do 5 000 Kč a proto celá záležitost postoupena správnímu orgánu k dořešení.

(red)

Poslat nový komentář