Drogy a alkohol za volantem i o víkendu

Drogy a alkohol za volantem i o víkendu
ilustrační foto internet

 

O víkendu přistihli policisté v regionu Prostějovska za volantem pod vlivem alkoholu či drog hned pět řidičů. Všechny případy jsou řešeny jako přestupky proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

Prvním z nich je 25letý řidič skútru Yuki, kterého policisté kontrolovali v pátek 11. října dopoledne na ulici Svatoplukově v Prostějově. Mladík byl nejen pod vlivem drog, navíc má Magistrátem města Zlína vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel až do března 2014. Další jízdu mu zakázali. „Tento případ je šetřen samostatně jako trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí až na tři roky,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

V sobotu po jedné v noci kontrolovali policisté ve Wolkerově ulici 22letou řidičku Škody Felicie. Ta pro změnu řidičák neměla vůbec, za to se přiznala, že si zobla extáze. V neděli pak hlídka odhalila sedmatřicetiletého řidiče Seatu Cordoba, který si před jízdou dal marihuanu.

Ani opilcům se kontrola nevyhnula. V sobotu policisté lapili mezi obcemi Polomí a Bohuslavice Škodu Felicii. „U 35letého řidiče naměřili 0,34 promile alkoholu v dechu. V neděli krátce po půlnoci zastavili v Dolní ulici Škodu Octavia. U 59letého řidiče naměřili 1,02 promile alkoholu v dechu,“ dodala mluvčí. (red)

Poslat nový komentář