Bude mít kauza darovaných peněz v ČSSD pokračování?

Bude mít kauza darovaných peněz v ČSSD pokračování?
ilustrační foto iprostejov.cz

 

Nedělní rezignace Miroslava Pišťáka na post primátora a dnešní rezignace Aloise Mačáka na všechny funkce ve vedení Olomouckého kraje, včetně rezignace na člena krajského zastupitele, možná nejsou konečnou fází kauzy darované peníze. Jsou o tom přesvědčeni mimo jiné i zastupitelé Změny pro Prostějov.

"Na vzniku kauzy se také podílel člen ČSSD Bedřich Grulich, který je předsedou představenstva firmy DT - Výhybkárna a strojírna a nyní je prostějovským radním, jednatelem firmy ASA a členem dozorčí rady firmy Lesy města Prostějova. Vzhledem k tomu, že dary měly údajně sloužit na volební kampaň, musel o nich vědět i volební manažer Pavel Smetana," sděluje Změna na svých webových stránkách. Všechny aktéry této kauzy zároveň vyzývá, aby neprodleně odstoupili ze všech veřejných funkcí, včetně funkce zastupitelské.

Jak dnes uveřejnil server idnes.cz, vazba na šéfa představenstva DT výhybkárny a strojírny Bedřicha Grulicha je prý zcela jasná. Poté, co Výhybkárna v roce 2012 poslala první dar, Grulich se v srpnu 2013 stal jednatelem A. S. A. TS Prostějov, kde městu patří čtvrtina, a zároveň šéfem dozorčí rady stoprocentně městské firmy Lesy města Prostějova. (red)

Komentáře

Tak jak to u ČSSD bývá, všichni jsou křišťálově čistí, že čistější už to být nemůže, dary v krabicí od vína nebo jen tak na soukromý účet - prý na oficiální volební kampaň. Kdyby tomu tak bylo, byly by částky daňově uznatelné u dárce a to u soukromých osob nejde. To musel vědět nejen ten, kdo dával - pan Grulich, ale i cifršpion primátor a zástupce hejtmana. Mne by zajímalo, kolik sype měsíčně ta malá domů za ty funkce u pana Grulicha. možná to za ty 4 roky bude víc, než ten dar.

 

všichni politici jsou "čistí", pokud se nepřijde na jejich machinace

Půjčte si od nějaké dominy bičík a sešvihejte panu ing.Béďovi G. podzádí, že si 14 dní nesedne a 14 dní nepůjde na velkou. Kvůli jeho piklům se rozhasilo celé zastupitelstvo města. A na výprask si najměte dva svalovce, aby se střídali při výprasku. 

Rezignace všech aktérů ze všech veřejných funkcí a zákaz  opětovného vstupu do politiky!!!!!

Přesně takto se místní oranžoví dělí o peníze!
Nové volby!

Poslat nový komentář