Běžecké setkání ve Skalce

Běžecké setkání ve Skalce
ilustrační foto
Další fotky: 
Běžecké setkání ve Skalce
Běžecké setkání ve Skalce
Běžecké setkání ve Skalce

 

V sobotu 31. května 2014 od 9 hodin bylo v převážně osluněném lázeňském parku a jeho okolí ve Skalce živo. Čilý ruch, jakož i radost organizátorům, způsobili účastníci 8. ročníku a 5. ročníku Memoriálu Radomila Večeři v přespolním Běhu ve Skalce. Tam se uskutečnilo setkání generací od běžecké školky po seniory, též rodičů, dětí a vnoučat.

Pořadatelem a organizátorem byl Klub biatlonu Prostějov v osvědčené a kvalitní spolupráci s Obecním úřadem ve Skalce, zastoupeným panem starostou Antonínem Frgalem s jeho kolektivem a za významné podpory Krajského úřadu Olomouc, též v rámci Velké a Malé ceny vytrvalců Olomouckého kraje.

O přínosu běžeckých, tedy pohybových aktivit pro člověka netřeba pochybovat. Fyzickému zdraví napomáhá, zda člověk pochopí a aktivně prožije, jak je jeho tělo schopno pracovat. A tak má příležitost zjistit, kdy se dobrému zdraví těší a kdy může být něco v nepořádku. Tedy ve zdravém těle je zdravý duch. A ten touží po aktivním životě, ve kterém jsou trvale přítomny pohybové aktivity. (Antonín Bůžek)

 

Výsledky 8. ročníku a 5. ročníku Memoriálu Radomila Večeři Běhu ve Skalce dne 31. května 20014

Celková účast 109 závodníků, účast 13 chlapců a děvčat do 6 let a 17 chlapců a děvčat 7 až 9 let.

Hlavní závod na 10 km mužů (5 věkových kategorií) v absolutním pořadí: 1 .Jiří Matoušek (A) AK Drnovice, 2. Pavel Dvořák (A) Biatlon Prostějov, 3. Marek Štěpán (B) TJ Sokol Týn nad Bečvou. Další úspěšné umístění získali 6. Roman Večeřa (A), Biatlon Prostějov, 8. Dušan Kopečný (B) Biatlon Prostějov a 10. Ondřej Vystavěl (A) SK Prostějov, 12. Radim Zapletal (A) MK Prostějov, 21. Jiří Hrubý (A) TJ Sokol II Prostějov. Absolutní pořadí žen v hlavním závodě na 10 km (3 věkové kategorie): 1. Marie Delingerová (G) AK Kroměříž, 2. Marie Hynštová (H)  AK Drnovice, Hana Müllerová (G) AK Drnovice. Na 2. místě v kategorii F je Petra Zapletalová MK Prostějov a v kategorii H patří 5. místo Evě Dvořákové Biatlon Prostějov. Následně uvádíme toliko závodníky z okresu Prostějov. V závodě běžecká školka (do 6 let) 200 m, chlapci: 1. Matouš Lipenský ze Skřípova, 2. Tomáš Kopecký z Vícova, 5. Otta Viktor z Prostějova, 6. Štěpán Raus z Čehovic, dívky: 2. Karolína Andrýsková z Prostějova, 3. Veronika Plevová z Nezamyslic a 6. Veronika Navrátilová ze Skalky. V kategorii elévové a elévky 1 (7 až 9 let) 650 m, chlapci: 3. Vít Lipenský ze Skřípova, 5. Jan Sysel z Vřesovic, 7. Lukáš Mačkal z Prostějova, 8. Ondřej Koutný Biatlon Prostějov, 9. Jaroslav Raus z Čehovic, 10. Tomáš Ježek z Pivína, 11. Tomáš Kopecký z Vícova, 12. Martin Valter a 13. Dominik Navrátil oba ze Skalky, dívky: 3. Nikola Černá a 4. Lenka Valterová, obě ze Skalky.

V kategorii elévové a elévky 2 (10 až 11 let) 1 300 m, chlapci: 1. Jan Koutný, Biatlon Prostějov, dívky: 3. Emma Zapletalová z Prostějova. Mladší žáci (2001-2002) 1 300 m: 1. Michal Šmída z Protivanova, 2. Ondřej Sysel z Vřesovic. Mladší žákyně (2001-2002) 1 300 m: 4. Kristýna Dokoupilová z Protivanova.

Hlavní rozhodčí: Mgr. Antonín Ošťádal

 

Poslat nový komentář