O bezpečnosti v silničním provozu a nástrahách v online prostředí se besedovalo v Olšanech

O bezpečnosti v silničním provozu a nástrahách v online prostředí se besedovalo v Olšanech
Policie ČR

V úterý si senioři z Olšan u Prostějova z preventivní besedy neodnesli jen dárky v podobě tašek s reflexními pruhy, ale především celou řadu poznatků a nových vědomostí o nástrahách, se kterými se mohou setkat při komunikaci v online prostředí, ale také o novinkách a změnách souvisejících s jejich bezpečností v silničním provozu.

Policejní preventistka Zuzana Slabá návštěvníkům besedy přiblížila aktuální praktiky podvodníků, případy, kdy jsou lidé kontaktováni rádoby pracovníky banky či policisty a informováni o napadení svého účtu nebo praktiky podvodníků, se kterými se mohou setkat při prodeji zboží na inzertních portálech. Neopomněla zmínit ani případy falešných amerických lékařů či vojenských generálů, kteří se snaží zapůsobit na osamělé duše a zaplavit je nehynoucí láskou. Své povídání policistka doplnila o případy šetřené v regionu a na praktických příkladech přítomným ukázala a vysvětlila, na co konkrétně si mají dát při komunikaci v online světě pozor.

Rizika v dopravě seniorům poutavou formou přiblížil krajský koordinátor BESIP Miroslav Charouz. Besedu obohatil o videa zachycující rizikové situace v běžném provozu. Názorně tím demonstroval, jaký je z pohledu řidiče rozdíl v míjení „viditelného“ či „neviditelného“ chodce nebo cyklisty. (red)

Poslat nový komentář