Bezpečnost školáků budou hlídat strážníci a policisté

Bezpečnost školáků budou hlídat strážníci a policisté
ilustrační foto ber

 

Od pondělka to vypukne. Do školních lavic zasednou nejen staří "mazáci", ale i ti, kdo se se školní budovou setkají vůbec poprvé. Na to, aby dorazili v pořádku, budou celý týden v Prostějově dohlížet strážníci a policisté.

"Naši lidé obsadí hned první den třináct přechodů, " informovala Jana Adámková ze skupiny prevence MP Prostějov. Strážníci budou podle ní dohlížet nejen na bezpečnost chodců, ale i na dodržování pravidel silničního provozu řidiči. "Školáci plní zážitků z prázdnin si často neuvědomí hrozící nebezpečí v podobě srážky s vozidlem, řidiči by zase měli zvýšit pozornost zvláště při projíždění kolem školních budov," dodala Adámková. 

Připraveni jsou i policisté, kteří od pondělka vyhlásili celotýdenní dopravně bezpečnostní akci „Zebra se za tebe nerozhlédne“. "Policisté budou u vybraných přechodů v blízkosti škol malým žákům vysvětlovat, jak správně přecházet vozovku. Mimo jiné jim rovněž vysvětlí, že tvrzení o absolutní přednosti chodců je mylné," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.(ber)

 

 

Poslat nový komentář