Provoz mobilního kluziště přišel na 2,35 milionu korun

Provoz mobilního kluziště přišel na 2,35 milionu korun
ilustrační foto součet

Při Prostějovské zimě 2018 nabídlo mobilní kluziště, umístěné na hlavním náměstí, kromě tradičních akcí jako je například diskotéka na ledě, i novinky. 

„Každým rokem se snažíme o nějaké obohacení dění na kluzišti. Na ledové ploše tak nově proběhly dvě sportovní akce, které mají nakročeno stát se akcemi tradičními. Byl to Florbal na ledě a Hanácké curling, který kolegové z DDM zorganizovali. Dle ohlasů se tyto nápady skutečně líbily,“ uvedl náměstek primátora Jan Krchňavý.

„Částky za jednotlivé roky jsou srovnatelné. Poprvé (2015 / 2016) přišla ledová plocha městskou pokladnu na 2,57 milionu korun. Za druhý ročník (2016 / 2017) provozu město zaplatilo 2,43 milionu korun. Za třetí ročník (2017 / 2018) to bylo 2,24 milionu korun  a u čtvrtého ročníku (2018 / 2019) byly náklady 2,35 milionu korun,“ dodal první náměstek Jiří Pospíšil. (Všechny uváděné ceny jsou včetně DPH).

O prodloužení provozu kluziště na celý leden, či případném odkoupení celé technologie, vedou radní diskuze. "Prodlužovat dobu zřejmě nebudeme, v lednu už dopoledne nechodí školy, protože se blíží klasifikace, a tak by kluziště nebylo příliš vytížené," konstatovala náměstkyně Alena Rašková.

Stran odkupu je pak podle radních ve hře zejména skutečnost, že by město muselo zajistit skladovací prostory i proškolený personál. (ber)

Poslat nový komentář