Kraj chystá Ceny Olomouckého kraje za přínos v oblasti cestovního ruchu

Kraj chystá Ceny Olomouckého kraje za přínos v oblasti cestovního ruchu
Ilustrační foto ber

Ceny jsou vyhlašovány již od roku 2018 a již od prvního ročníku soutěže jsou vyhlašovány jako ceny veřejnosti. Ceny jsou udělovány na základě výsledku hlasování veřejnosti pro některého z nominovaných v kategoriích stanovených návrhovou komisí tvořenou zástupci z odvětví cestovního ruchu.

„Návrhová komise pro každý ročník soutěže navrhne celkem 5 kategorií, které jsou každoročně minimálně zčásti obměňovány za účelem zachování pestrosti rozsahu kategorií i dotčených oblastí cestovního ruchu. Komise zároveň v každé kategorii určí 5 nominovaných subjektů. V roce 2023 bude do průběhu soutěže ještě více zapojena veřejnost, a to ve fázi sběru návrhů na nominace do kategorií,“ informovala Milada Sokolová, uvolněná členka zastupitelstva pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu.  Podle jejich slov budou letos vyhlášeny následující kategorie – Novinka v cestovním ruchu, Nej událost roku (akce), Nej místo bez bariér, Nejoblíbenější běžkařská trasa a Unikátní gastro zážitek.

 Nad rámec zmíněných 5 kategorií je každým rokem vyhlašována i cena hejtmana Olomouckého kraje za přínos v oblasti cestovního ruchu. 

O vybraných projektech bude veřejnost hlasovat na stránce Cenykraje.cz od června 2023 do 18. srpna. Výsledky hlasování budou oznámeny na slavnostním večeru v září letošního roku. (ber)

Poslat nový komentář