Soud pátrá po datu úmrtí muže z Čunína

Soud pátrá po datu úmrtí muže z Čunína
Ilustrační foto pohrebnictvi.cz

Okresní soud v Prostějově vyzývá každého, kdo zná okolnosti, z nichž lze zjistit datum smrti Jiřího Kočího, narozeného 1964, posledně bytem trvale Čunín 24, Konice, okres Prostějov, nebo zná okolnosti, které by k takovému zjištění mohly vést, aby o nich podal ve lhůtě jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky zprávu soudu.

Jiří Kočí byl nalezen mrtvý ve čtvrtek 4. září 2023 v 18.20 hodin na zemi v místnosti sloužící jako ložnice v prvním patře zchátralé zděné chatky na adrese Čunín 24, část města Konice, okres Prostějov. Na místo přivolaný lékař Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje, p. o., konstatoval smrt Jiřího Kočího a datum smrti stanovil odhadem na den 28. dubna 2023. Ve věci byly Policií České republiky zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti. Usnesením policie byla věc odložena, neboť nebyly zjištěny poznatky, které by poukazovaly na zavinění smrti jinou osobou. Bylo zjištěno, že Jiřího Kočího viděli naposledy živého sousedi týden předtím, než byl nalezen mrtvý.

Soud oznamuje, že po uplynutí lhůty jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky, která končí dne 29. října 2023, vydá rozhodnutí, ve kterém určí den smrti Jiřího Kočího. „Proti tomuto usnesení není odvolání přípustné,“ doplnila samosoudkyně Ivana Pazderová. (red)

Poslat nový komentář