Cyklobus opět vyjede na cesty. Od dubna

Cyklobus opět vyjede na cesty. Od dubna
ilustrační foto

Prostějov – Protivanov, Prostějov – Jedovnice, trasy kam můžete vyrazit cyklobusem.

Dopravce FTL – First Transport Lines, a.s. ve spolupráci s městem Prostějov připravili pro léto 2017 opět další ročník provozu cyklobusu. Provoz pro trasu z Prostějova na Protivanov je pouze o víkendech a svátcích, a to v období od 29.4. do 17.9. 2017. Spoje cyklobusu jsou realizovány prostřednictvím pravidelné linkové dopravy. Kapacita přívěsného vozíku připojeného za autobus je 20 jízdních kol. Cyklisté budou nápomocni při nakládce a vykládce jízdních kol, které si ve vozíku uzamknou vlastním zámkem.

„Je třeba z kola odstranit a s sebou do autobusu vzít cenné věci, které lze jednoduše odejmout. Jde například o světla, pumpičky, tachometry, tašky na nosiči, rozměrnější dětské sedačky a vše, co by mohlo poškodit jiná kola v přívěsu,“ upřesnil ředitel divize autobusy FTL - First Transport Lines, a.s. Prostějov Jiří Hloch a dodal, že na spojích cyklobusu z Prostějova na Protivanov platí přepravní a tarifní podmínky IDSOK.

„V případě vysokého zájmu o přepravu jízdních kol, prosíme cestující o toleranci případného zpoždění spojů. Bezpečná manipulace s vašimi koly potřebuje svůj čas,“ uzavřel Hloch.

Další trasou, kterou mohou cyklisté využívat je linka z Prostějova do Jedovnice – brány Moravského krasu. Provoz cyklobusu je pouze o víkendech a svátcích, a to v období 14.4. - 17.4., 23.4., 29.4. - 17.9.2017. Kapacita přívěsného vozíku připojeného za autobus je 40 jízdních kol. Na těchto spojích platí kilometrický tarif FTL a.s. Prodej jízdenek pro cyklisty je možný v informační kanceláři FTL na Svatoplukově ulici 59 v Prostějově nebo přes internet www.amsbus.cz .

Bližší informace o provozu cyklobusu podají pracovnice Informační kanceláře FTL, tel. 582 333 181 a také Informační služba Magistrátu města Prostějova, tel. 582 329 722. Informace naleznete také na www.ftl.cz a www.prostejov.eu. (Zdroj FTL)

Poslat nový komentář