Předjížděl v mlze. Auto slisovaly náklaďáky

Předjížděl v mlze. Auto slisovaly náklaďáky
Foto Policie ČR
Další fotky: 
Předjížděl v mlze. Auto slisovaly náklaďáky
Předjížděl v mlze. Auto slisovaly náklaďáky

Naštěstí bez vážných následků a újmy na zdraví se v úterý obešla dopravní nehoda, která se stala v katastru obce Kyžlířov.

„Dvaačtyřicetiletý řidič osobního vozidla Jeep jel ve směru od Potštátu na Odry. Za snížené viditelnosti, kdy se v dané lokalitě rozprostírala mlha, začal předjíždět nákladní auto s přívěsem, aniž by měl před sebe dostatečný rozhled, aby mohl bezpečně předjíždět. V opačném směru jel, v době jeho nedomyšleného a nebezpečného manévru, řidič s nákladním vozidlem s návěsem, který ve snaze odvrátit nebezpečí, když uviděl v protisměru auto, strhl volant k pravému okraji silnice. Stejně zareagoval i řidič náklaďáku jedoucí stejným směrem. Vozidlo Jeep zůstalo ve výsledku zaklíněné mezi nimi. Nehoda se naštěstí, díky rychlé reakci řidičů kamionů obešla bez zranění,“ informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová. 

Dechové zkoušky vyloučily ovlivnění alkoholem u kteréhokoli z řidičů. Při šetření nehody se zjistilo, že řidiči osobního vozidla skončila platnost řidičského průkazu v roce 2020 a vozidlo má od ledna letošního roku prošlou technickou kontrolu. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 150 000 Kč. (red)

Poslat nový komentář