Od středy začne probíhat plošná deratizace

Od středy začne probíhat plošná deratizace
ilustrační foto internet

 

Od 19. března bude probíhat na území Prostějova plošná deratizace, zaměřená na hubení potkanů. Bude použita chemická aplikace, což je dnes nejspolehlivější a nejrozšířenější způsob boje proti hlodavcům. Pokud víte o lokalitě, kde se čtyřnozí škůdci vyskytují, ozvěte se Moravské vodárenské.

Více než 2 500 kanalizačních vstupů a 170 kilometrů kanalizačních sítí bude v Prostějově v nejbližších dnech deratizovat Moravská vodárenská. Na jarní deratizaci budou vydány stovky tisíc korun a spotřebují se rovněž stovky kilogramů nástrah.  „Nástrahou budou jednorázové antikoagulanty, které budou kladeny do kanalizační sítě, do nor a do vybraných objektů,“ uvedla mluvčí magistrátu Jana Gáborová.

Potkani jsou přenašeči řady chorob a způsobují rovněž značné škody. K jejich spokojenému životu bohužel v mnoha případech přispíváme i my. Krmí se třeba zbytky u popelnic, ale chutná jim i to, co milovníci kachen naházejí pernatým obyvatelům města. Problematická je proto už mnoho let zejména lokalita kolem mlýnského náhonu ve Šmeralově ulici. Tam by se ale měla situace záhy zlepšit, k čemuž velkou měrou přispěje i právě prováděná rekonstrukce náhonu.

„Deratizace stokové sítě se provádí na jaře a na podzim, místa s výskytem potkanů se kontrolují častěji. Někdy je nutné provést v průběhu roku i doplňkové lokální ošetření ložisek se zvýšeným výskytem hlodavců,“ vysvětlila mluvčí Moravské vodárenské  Markéta Bártová s tím, že společnost uvítá informace o místech s vyšším výskytem hlodavců. (ber)

Poslat nový komentář