Nezvalova Manon ovládne Kolářovy sady

Nezvalova Manon ovládne Kolářovy sady
Foto Magistrát města Prostějova
Další fotky: 
Nezvalova Manon ovládne Kolářovy sady

V úterý devětadvacátého srpna v 19 hodin dorazí do Kolářových sadů na pozvání města Prostějova Moravské divadlo Olomouc.

„V úterý devětadvacátého srpna dorazí po roce do Kolářových sadů Moravské divadlo Olomouc. Poprvé jsme zhlédli jejich představení před dvěma lety, kdy jsme společně zpívali hity z divadelního představení Noc na Karlštejně. V minulém roce přivezlo divadlo představení Podskalák. Děj nás zavedl do již neexistující osady na břehu Vltavy a sledovali jsme příběh o lásce, které nebylo přáno, ale nakonec vše dobře dopadlo! Připomněli jsme si evergreeny jako My jsme ti Pražáci, Ta naše písnička česká nebo Až já půjdu do nebe.

Letos nás čeká představení Manon Lescaut. Nezvalovy verše a hudba olomouckého patriota Karla Plíhala interpretovaná živě několika výtečnými muzikanty, to je bezpochyby tandem slibující jedinečný divácký zážitek!,“ zve milovníky divadla do Kolářových sadů 1. náměstkyně primátora Milada Sokolová.

„Ten zázračný románek mi učaroval, když mně bylo patnáct let, a jeho nepostižitelná hrdinka navštěvovala pak ráda moje snění,“ napsal Vítězslav Nezval o románu Abbého Prévosta. Tou nepostižitelnou románovou hrdinkou byla mladá dívenka Manon Lescaut a Nezval jí pak složil hold svou stejnojmennou jevištní básní. Toto ikonické dílo českého poetického dramatu bylo olomouckou činohrou uvedeno pouze jedenkrát, a to před dlouhými šedesáti sedmi lety.

Režie Hany Mikoláškové-Kovaříkové představí v hlavních rolích Kristinu Herz a Marka Pešla.

Délka představení, které je zdarma, je 2 hod. 25 min. (ber)

Poslat nový komentář