Zimní stadion nabídne nové sedačky

Zimní stadion nabídne nové sedačky
ilustrační foto Domovní správa Prostějov

Rada města Prostějova doporučuje Zastupitelstvu města Prostějova schválit dofinancování potřebné na pořízení nových sedaček.

Zimní stadion postupně prochází úpravami. V letošním roce se vedení města zaměří na výměnu sedaček a následně na výměnu kopilitů (skleněných tvárnic). Práce budou rozděleny do dvou etap. „První část etapy bude zahrnovat realizaci nových sedaček v hledišti. Do druhé části etapy by byla zařazena výměna zmíněných kopititů. Ta již proběhne pod hlavičkou Sportcentra – domu dětí a mládeže Prostějov. Zde (výměna kopilitů) bude připravena žádost o dotaci s předpokládaným termínem realizace 04–08/2022 (mimo hokejovou sezonu). V případě získání dotace by mohla být akce s výměnou skleněných tvárnic zařazena do návrhu rozpočtu pro rok 2022,“ nastínil náměstek primátora Jiří Rozehnal, který má stavební rozvoj a investice města ve své pracovní náplni. V letošním roce tak bylo pro první etapu vypsáno výběrové řízení pouze na realizaci sedaček.

Radní rozhodli o výběru dodavatele veřejné zakázky „Zimní stadion – sedačky“, kterým je firma POZEMSTAV Prostějov a.s. Ta nabídla délku záruky 60 měsíců a splnila všechny zadávací podmínky zadavatele.

V rozpočtu města Prostějova je na danou akci vyčleněno 4 miliony korun. „Aby mohla být uzavřena smlouva o dílo s vybraným zhotovitelem, předkládáme zastupitelům ke schválení dofinancování ve výši 250 tisíc korun. Celková cena díla je vyšší z důvodu nárůstu cen materiálu oproti loňskému roku, kdy jsme investice plánovali,“ uzavřel Rozehnal. (red)

Poslat nový komentář