Domovní správa Prostějov je zavřená. Kvůli stěhování

Domovní správa Prostějov je zavřená. Kvůli stěhování
Foto ber

Domovní správa Prostějov, s. r. o. je od 25. ledna do 2. února 2024 uzavřena. Důvodem je stěhování na novou adresu.

Z prostor zámku se stěhuje do nového sídla v Riegerově 24. Objekt za 23 milionů koupilo město Prostějov v prosinci 2023 od Lesů ČR. Důvodem koupě byla dlouhodobá snaha získat nové sídlo pro domovní správu, která měla řadu let adresu v prostějovském zámku. Stav budovy posoudili odborníci, kteří koupi doporučili. Objekt je podle nich ve velmi dobrém stavu, je v něm dost místa pro skladování, garáže a tři byty. 

Prostory zámku budou po přestěhování DS zpřístupněny veřejnosti. „Spolu s členy komise pro podporu podnikání a cestovního ruchu jsme před pár dny prostory navštívili. Konstatovali jsme, že jsou naprosto ideální pro vznik nové expozice a výstavních sálů,“ potvrdila PvNovinkám již dříve 1. náměstkyně primátora Milada Sokolová, která na starosti nejenom majetkové věci, ale také kulturu, jež by měla v budově zámku získat další prostor. (ber)

Komentáře

Super, tak ať radní vyjdou na služební akci a podívají se do okolních měst jak může vypadat výstava muzeum, například Kroměříž m.Karla Kryla, Uherské Ostroh muzeum vody, Hrabyně, Přerov- ptactva, Olomouc atd.

Poslat nový komentář