Dům v Kravařově je opět na prodej

Dům v Kravařově je opět na prodej
ilustrační foto

Rada města Prostějova revokuje své usnesení, kterým byl vyhlášen záměr prodeje pozemku, jehož součástí je stavba bytového domu v ulici Kravařova tři v Prostějově a vyhlašuje nový.

K revokaci dochází vzhledem k tomu, že v mezidobí prodeje se objevily dvě žádosti o prodej, což vyžaduje postup dle Směrnice č. 4/2013, kterou se upravuje systém aplikace kaucí při prodeji majetku Statutárního města Prostějova.

„Systém kaucí využíváme mimo jiné v případech, kdy je vyhlašován obecný záměr prodeje nemovitosti, takzvaná obálková metoda, a předpokládá se zájem většího počtu uchazečů, a to zejména z důvodu zamezení spekulací s nabídkami,“ vysvětlil náměstek primátorky Jiří Pospíšil.

„Kauci navrhujeme, s ohledem na ustanovení zmíněné směrnice, stanovit ve výši dvě stě šedesát tisíc korun. Odpovídá to deseti procentům minimální požadované kupní ceny,“ doplnil Pospíšil a připojil, že prodej proběhne formou obálkové metody za nabídnutou kupní cenu, minimálně však za cenu ve výši dle znaleckého posudku (cena obvyklá), tj. 2.6 milionu korun. Zmíněná nemovitost pochází zhruba z roku 1910. Objekt tvoří dvoupodlažní, nepodsklepený trakt se sedlovou střechou. V roce 2000 byla kompletně vyměněna střešní krytina včetně krovu. (Zdroj MMPv)

Poslat nový komentář