Městské dotace podpoří vzdělávání. Peníze dostanou školy i skauti

Městské dotace podpoří vzdělávání. Peníze dostanou školy i skauti
ilustrační foto středisko Járy Kaštila

Z rozpočtu města Prostějova poputují dotační finance na podporu celoročního vzdělávání či podporu jednorázových akcí. O části rozhodli na svém posledním jednání radní, další žádost o dotaci budou hodnotit zastupitelé.

Městskou finanční podporu budou moci využít ke své celoroční činnosti například na Střední zdravotnické škole, Prostějov. „Třicet tisíc korun podpoří vzdělávání seniorů. Peníze bude možno použít na lektorné, kancelářské potřeby, výukový materiál a úhradu provozních nákladů,“ uvedl náměstek primátora pro školství Miloš Sklenka. Stejná dotace dále podpoří společnost Insita pers s. r. o., Prostějov. „Tady bude možné peníze využít na projekt „Stolečku, prostři se.“ Konkrétně pro lektorskou činnost, nákup materiálu a dopravu,“ doplnil náměstek Sklenka.

Zastupitelé budou hodnotit doporučení radních pro dotaci Junáku - českému skautu, středisku Járy Kaštila Prostějov ve výši 80 tisíc korun. „Junáci budou moci, pokud zastupitelé kladně dotaci vyhodnotí, použít peníze na podporu činnosti - táborové vybavení – stany, plachty, dřevo, nádobí, lékárna; pronájem mobilních toalet, kancelářské potřeby, výtvarný materiál, klubovna – energie, lazury, dlažba, obrubníky, beton, bednění, štěrk,“ popsal náměstek Sklenka.

Radní dále rozhodovali o podpoře jednorázových akcí pro Mensu České republiky, Střední odbornou školu Prostějov či na podporu soukromé aktivity.

„Odsouhlasené dotace podpoří například Logickou olympiádu - konkrétně ceny pro soutěžící, občerstvení pro soutěžící a pronájmy. Dále Hanáckou barman show – pronájmy, občerstvení, propagaci a moderování akce. Dotační podporu získá také soukromá aktivita Valentýna Hotsy na deskovou hru „Finance hrou“. Zde je možno dotaci využít na herní desky, krabice, reklamu a herní předměty. Celkově půjde o dotace v hodnotě 110 tisíc korun,“ konkretizoval náměstek Sklenka.

Zastupitelé budou dále rozhodovat o 50tisícové dotační podpoře pro Střední školu designu a módy, Prostějov. Žadatel by rád peníze využil na akci Doteky módy 2023 (moderování, projekci, osvětlení a reklamu). (red)

Poslat nový komentář