Policisté opět sklidili konopí za Dvořáka. Již po páté

Policisté opět sklidili konopí za Dvořáka. Již po páté
Foto archiv PČR
Další fotky: 
Policisté opět sklidili konopí za Dvořáka. Již po páté
Policisté opět sklidili konopí za Dvořáka. Již po páté

 

Už po páté za sebou přišel o svou úrodu nejznámější pěstitel konopí v Česku, Dušan Dvořák z Ospělova. Policisté mu tentokrát zabavili pět set rostlin, celkově už přišel o tři tisíce kusů. Dvořák, který se hájí tím, že konopí pěstuje pouze pro léčbu nemocných, stál už několikrát před soudem, trestu ale ušel. Naposledy kvůli nepříčetnosti.

 „Zajištěno bylo několik stovek rostlin konopí a zatím blíže nezjištěné množství upravených rostlin pro toxikomanické účely," uvedl ČTK dozorující státní zástupce z prostějovského státního zastupitelství Jiří Jančík.

„Odvezli zhruba 500 rostlin, odmítali je v rozporu se zákonem zvážit. Květy byly plné semen; jen na semenech je škoda milion korun," řekl podle ČTK Dvořák, podle kterého je pěstování konopí nejen legální, ale ze zákona o zdraví lidu přímo občanská povinnost.  „Státní orgány záměrně zaměňují trestní zákon za zákon o návykových látkách. Jednou za tou budou potrestáni nejvyšší představitelé státu, neboť jde o zločiny proti lidskosti a těžká ublížení na zdraví," dodal.

Hledal pomoc u Nejvyššího soudu, Ústavního soudu i Soudu pro lidská práva ve Štrasburku. Zatím však bezúspěšně. Hájí se tím, že Česká republika podle něj nemá platný zákon o návykových látkách a žádnou právně závaznou normu na měření THC v obsahu konopí.

Dušan Dvořák byl za pěstování konopí stíhán celkem třikrát, případy se týkaly let 2009, 2010 a 2011. V prvním případě mu soud uložil podmíněný trest, další dva se před soud nedostaly. Zastaveny byly kvůli znaleckému posudku, který pěstitele označil za nepříčetného. Muži za nedovolenou výrobu a držení omamných a psychotropních látek původně hrozilo až deset let vězení.  (Zdroj ČTK)

Komentáře

Už by ten vyhulený psychopat měl skončit ve šklebírně (domov pro stejně duševně postižené) a ne otravovat široké okolí..

Poslat nový komentář