Základní škola v Plumlově bude těsněji spolupracovat s policií. Kvůli drogám ve škole

Základní škola v Plumlově bude těsněji spolupracovat s policií. Kvůli drogám ve škole
ilustrační foto internet

Jak PvNovinky informovaly, našli pedagogové ze Základní školy v Plumlově u žáků marihuanu. V této souvislosti se obrátili na Policii ČR, která případ šetří. Sama škola se okamžitě začala zabývat opatřeními, potvrdila redakci ředitelka Dagmar Zapletalová.

„Dva žáci byli přistiženi při kouření návykové látky o přestávce. Při dalším šetření jsme postupovali společně s Policií ČR za přítomnosti zákonných zástupců, protože žáci jsou nezletilí,“ uvedla Zapletalová. „Škola zvýší prevenci rizikového chování, jsou objednány výukové programy upozorňující ještě důrazněji na škodlivost kouření, škodlivost návykových látek,“ konstatovala s tím, že tyto programy probíhají na škole každý rok. „Sejdeme se také s vedoucím Obvodního oddělení PČR Plumlov, chceme, aby byla i policie nápomocna při sledování skupinek nezletilých dětí kouřících na veřejnosti. Školská rada zaslala také písemnou žádost o těsnější spolupráci s policií. Chystáme besedu s rodiči o škodlivosti a nebezpečí kouření návykových látek,“ vypočítala ředitelka.
Bez trestu nezůstanou ani oba hříšníci. Čekají je výchovná opatření v souladu se školním řádem.

Ne všude se hlásí
V každém případě patří škole uznání, že se s kauzou obrátila na Policii ČR. Nebývá to totiž zvykem. „Několikrát jsem upozorňovala vedení školy, že někteří studenti chodí do hodin v takovém stavu, že nejsou schopni komunikace a to evidentně z důvodu konzumace drog. Bylo mi sděleno, že v tom případě mám studenta pustit domů a dál se tím nezabývat,“ popsala vlastní zkušenosti jedna z pedagožek, působící na prostějovské střední škole. Důvod je podle ní jednoduchý – boj o studenty. „Nikdo nepřizná, že na jeho škole se fetuje. Rodiče potencionálních žáků by to mohlo odradit,“ přidala vysvětlení. (ber)

Poslat nový komentář