Akce "Úklid" odhalila výrobce a dealery drog. I na Prostějovsku

Akce "Úklid" odhalila výrobce a dealery drog. I na Prostějovsku
Foto PČR
Další fotky: 
Akce "Úklid" odhalila výrobce a dealery drog. I na Prostějovsku

Do této akce byli zapojeni kriminalisté odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, oddělení obecné kriminality ÚO Olomouc a kriminalisté oddělení obecné kriminality ÚO Prostějov. Dále se na ní podíleli policisté Pohotovostního a eskortního oddělení, policisté oddělení služební kynologie, oddělení kriminalistické techniky a vzhledem k rozsahu akce byli o součinnost požádání také kriminalističtí technici Vojenské policie.

"Bylo provedeno šest domovních prohlídek a tři prohlídky jiných prostor a pozemků, při nichž byly zajištěny dvě kompletní nelegální výrobny metamfetaminu, samotný metamfetamin v dosud blíže nezjištěném množství, nejméně však 70 gramů, sušená rostlinná hmota konopí s obsahem THC (9-tetrahydrocanabinol), věci a předměty potřebné k distribuci metamfetaminu a finanční prostředky ve výši téměř 240 000 korun," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman. 

Dne 22. 11. 2017 zahájil vyšetřovatel trestní stíhání pěti zadržených osob, a to pro zvlášť závažný zločin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy podle § 283 odst. 1, odst. 2 písm. a), b) tr. zákoníku.

Provedeným šetřením bylo zadokumentováno, že pětice obviněných působila v Olomouckém kraji jako organizovaná skupina specializovaná na nelegální výrobu metamfetaminu a jeho následnou distribuci závislým toxikomanům. Všichni obvinění jsou kriminálně závadovými osobami, které se obdobné trestné činnosti dopouštěli i v minulosti, jeden z nich je dokonce v současné době v podmíněném trestu odnětí svobody.

"Pětice obviněných je stíhána vazebně a v případě odsouzení všem hrozí odnětí svobody v délce trvání od dvou do deseti let. V současné době probíhá vyšetřování a není vyloučeno, že právní kvalifikace jejich skutků bude ještě zpřísněna," dodal Hejtman. (red)

 

 

Poslat nový komentář