Aktualizujeme: Mrtvá zvířata v Drozdovickém rybníku!

Aktualizujeme: Mrtvá zvířata v Drozdovickém rybníku!
Foto čtenářka Martina

 

Je tomu nedávno, co odbor životního prostředí řešil úhyn několika kačen. Z této fotografie, ač nekvalitní, je zřejmé, že nejde jen o kačeny. Uhynulým byl ježek. Za jeho smrt ale mohou lidé.

„Moje maminka viděla tři výrostky ve věku kolem 13-14 let, jak do ježka kopou. Snažila se je napomenout a přimět, aby ho nechali na pokoji, dostalo se jí ale velmi nevybíravých slov,“ sdělila redakci jedna z čtenářek s tím, že starší paní měla nakonec strach, aby se násilí neobrátilo proti ní a z místa odešla.  

I když příčina úhynu kachen není dosud známa, u pichlavého tvorečka zřejmá je. Pokud budete svědky podobného jednání, neváhejte a povolejte Městskou policii, číslo 156. „I ubití ježka je trestným činem týrání zvířat,“ uvedla strážník Jana Adámková. I když by mládence vzhledem k jejich věku vězení nečekalo, následky v podobě trestu by je neminuly. (ber) 

Komentáře

Hnusný zrůdy,mají opravdu dobrou výchovu !!!

Nevolal bych MP, ale skopal bych je tak, že by je vlastní matka nepoznala...Benevolence ve výchově se prostě projevit někde musí...a to je výsledek!

 

Poslat nový komentář