Centrum Olomouce zahalil dým

Centrum Olomouce zahalil dým
Foto HZS Olomouckého kraje

Nad historickým centrem sousedního Olomouce se včera v podvečer vznášel vysoký sloupec hustého dýmu.

"Projížděl jsem v sobotu po páté hodině po Velkomoravské a vypadalo to, že musí mohutně hořet někde kolem Šantovky", svěřil se PVNovinkám očitý svědek z Prostějova. 

A skutečně se jednalo o velký požár v centru města. Jednotky profesionálních hasičů a dobrovolné jednotky místních části Olomouce likvidovaly rozsáhlý požár v bytové části domu na Blažejském náměstí, nedaleko olomoucké Tržnice.

Požár se z bytové části rozšířil do dvou podlaží i střechy a došlo také k poškození zakouřením i v dalších patrech objektu. „Komplikovaná přístupná cesta k ohnisku zahoření, nebezpečná prohořelá střešní konstrukce a také hrozba v rozšíření na vedlejší objekty…,“ taková byla podle zprávy olomouckých hasičů situace na počátku hašení.

Průzkumem hasiči naštěstí vyloučili přítomnost osob v ohrožení. „Náročnou cestou s bezpečnostními překážkami a uzamčením se vnitřním prostupem hasiči dostali k nejsložitější části, prakticky dvě podlaží byla zcela v plamenech. Zásah byl již také realizován pomocí výškové techniky,“ dodali hasiči.

Jednalo se navíc o opravdu fyzicky náročný zásah pro hasiče, kteří po celou dobu museli být v dýchací technice. Požár byl došahován ještě ve večerních hodinách. (red).

 

 

Poslat nový komentář