Děti vyprovodily ježka k zimnímu spánku

Děti vyprovodily ježka k zimnímu spánku
Další fotky: 
Děti vyprovodily ježka k zimnímu spánku

Český svaz ochránců přírody, regionální sdružení Iris Prostějov připravil výchovný projekt pro děti z mateřských a základních škol, jehož prostřednictvím učí děti, jak se chovat v přírodě, jak poznávat rostliny a živočichy a jak je chránit. Jeden z dílčích programů je věnován přezimování ježků.
Povídání o přírodě, o zimních „spáčích a nespáčích a o dalších zajímavostech zaujalo také děti v mateřské škole v Pivíně. Pracovníci prostějovského Ekocentra Iris přijeli navštívit předškoláky s programem „Dobrou noc, ježku.“ Živý ježek byl totiž hlavním hrdinou zajímavé besedy. Děti se dozvěděly čím se tato bodlinkováý tvoreček živí, jak žije, kde přes zimu spí a co by měly udělat, když na podzim nebo v zimě najdou malého ježka. Vyrobily pro něj pelíšek pro zimní spánek a pozorovaly jeho charakteristické rysy a znaky.
„Společně jsme se pak naučili o tomto milém zvířátku říkadla a zopakovali si ježčí písničky. S programy zaměřenými na přírodu navštěvujeme školy a školky v Prostějově i v regionu,“ přiblížila program pro děti Petra Orálková z Ekocentra Iris.
Předškoláci se dozvěděli o přírodě daleko víc, rozpoznávali hlavní znaky podzimu, hmatem rozeznávali podzimní plody, určovali listy stromů a také se dozvěděli, jak je potřebné pomáhat ptáčkům přečkat zimu.
(jap)

Poslat nový komentář