EXOTA Olomouc již o víkendu!

EXOTA Olomouc již o víkendu!
ilustrační foto plakát

Mezinárodní výstava exotického a okrasného ptactva EXOTA Olomouc 2016 se koná od 7. do 9. října v areálu výstaviště Flora, a.s.

Je to již přes třicet let od doby, kdy se poprvé otevřely brány pro návštěvníky výstavy exotického ptactva Exota Olomouc. Hlavními pořadateli tehdy byly dvě moravské organizace chovatelů okrasného ptactva ČSCH – ZO Olomouc a ZO Kroměříž. Až do roku 1978 se tato výstava konala každý rok, od roku 1981 se pak konala každý druhý rok, což trvá dodnes. Hlavní ideou založení této tradice bylo předvést plody práce chovatelů sobě navzájem i široké veřejnosti.

Zoo Olomouc je pravidelným účastníkem už řadu let a nebude tomu jinak ani letos. "Do expoziční části výstavy budo poskytnuto hned několik druhů ptáků – čája obojková, toko šedý, turako fialové, husice rezavá, agapornis růžohlavý, agapornis hnědohlavý, holub nikobarský a kur bankivský. V prodejní části budou naši papoušci mnišší a amazonci černotemenní. Kromě toho bude ve foyer Pavilonu A expozice naší zoo, kde si mohou návštěvníci popovídat s ošetřovatelkou, prohlédnout pera celé řady námi chovaných ptáků i jejich vejce a seznámit se s našimi kontaktními exotickými ptáky i jinými živými zvířaty," uvedla mluvčí ZOO Olomouc Karla Břečková. Otvírací doba výstavy je 7. a 8. října od 8 do 18 hodin, 9. října od 8 do 17 hod. (ber)

Poslat nový komentář