Na festivalu gastronomie podzimní Flory se prezentuje i Zlatá farma Štětovice

Na festivalu gastronomie podzimní Flory se prezentuje i Zlatá farma Štětovice
ilustrační foto Zlatá farma

Gastronomický festival OLIMA, probíhající pod záštitou podzimní Flory, návštěvníkům nabídne produkty, které se mohou pyšnit prvními místy v soutěži o nejlepší regionální potravinu. Celkem osm výrobků budou moci ochutnat a přesvědčit se tak o jejich hodnocení na vlastní smysly. Je mezi nimi i karamelový dezert ze Zlaté farmy.

V rámci kategorie mléčných výrobků byl nejlépe hodnocen karamelový dezert ze Zlaté farmy, který v sobě dokonale kombinuje domácí karamel a čerstvý tvaroh. Jemně našlehaný tvaroh karamel krásně dobarvuje a celému dezertu propůjčuje příjemně sladkou chuť.

Zlatá farma se zabývá chovem českého strakatého skotu, jehož mléko je částečně zpracováno na mléčné výrobky, ošetřené šetrnou pasterací a částečně určeno na přímý prodej mléka z farmy. Hlavními produkty jsou čerstvé zakysané výrobky - jogurty, tvarohy, kefír, sýry, smetana, jogurtová mléka a tvarohové dezerty. Areál se zázemím pro zákazníky je celoročně otevřen a zájemci si tak mohou prohlédnout celý proces dojení i ostatní hospodářská zvířata. (red)

Poslat nový komentář