Směna pozemků přinese prospěch fotbalu i nakupujícím

Směna pozemků přinese prospěch fotbalu i nakupujícím
ilustrační foto
Další fotky: 
Směna pozemků přinese prospěch fotbalu i nakupujícím

Radní kývli na návrh směny pozemků, která přinese fotbalistům a jejich fanouškům více místa. Zákazníci pekařství zase získají možnost parkování.

Fotbalové hřiště u Sportcentra se dočká svého rozšíření a nakupující v Rudolfově pekařství zase místa k parkování. Pomůže tomu vzájemná dohoda o směně pozemků, kterou magistrát dojednal s jejich majiteli. Parcely u hřiště patří společnosti Rudolfovo pekařství s.r.o. a jsou de facto volně propojeny s plochou fotbalových hřišť.

„Současný stav umožňuje volný pohyb cizích osob po areálu pekárny. Do budoucna by majitelé chtěli svou firmu oplotit a jelikož chápou potřeby fotbalistů navrhovali tento způsob řešení,“ popsal vedoucí Odboru správy a údržby majetku města Libor Vojtek. Magistrát na návrh převzít si chodník na stadion přistoupil a pekařům zase odklepl městský pozemek před jejich prodejnou v Olomoucké ulici.

„Je to poměrně frekventované místo a lidé, kteří k nám chodí nakupovat, nemají kde zaparkovat. Rozhodli jsme se tedy, že se jim to pokusíme umožnit a začali jednat s magistrátem o směně,“ nastínil majitel pekařství Rudolf Vágner. Z původně navrhované směny se nakonec vyklubala vzájemná dohoda o pronájmech. Spokojeni budou jak diváci, kteří nepřijdou o pohodlnou cestu k fotbalovému hřišti tak i nakupující, kteří u pekařství v Olomoucké ulici pohodlně zaparkují.

„Jsme tomu velice rádi a už teď mohu vzkázat zákazníkům, že parkoviště vybudujeme nejspíš v průběhu září,“ slíbil Rudolf Vágner. (kaa)

Foto: magistrát

Poslat nový komentář