Hodolany si udělaly na Hané střelnici. Haná Prostějov – FC Sigma Hodolany 1:8 (1:2)

Hodolany si udělaly na Hané střelnici. Haná Prostějov – FC Sigma Hodolany 1:8 (1:2)
Foto Oldřich Lošťák

V 11. kole 1. B tř. sk. B olomouckého KFS přivítali Hanáci na trávě velmi početnou „grupu“ fotbalistů a fanoušků z olomouckých Hodolan. A byli to hosté, kteří už ve 4. minutě šli do vedení brankou Dočkala. Hosté podnikali nebezpečné útoky a hra se vyrovnala až po čtvrt hodině hry.

Ve 21. minutě byl faulován v pokutovém území hostí Cibulec a nařízenou penaltu Typner bezpečně proměnil – 1:1. Ve 30. minutě šli hosté do vedení Alkovou střelou k tyči – 1:2. Ještě začátkem druhého poločasu byli Hanáci rovnocenným soupeřem, ale v 53. minutě Košta zvýšil na 1:3 a o deset minut později Nestrojil do volné obrany navýšil na 1:4. Mezi 72. a 79. minutou se děly věci. Konvička využil rozhozené obrany a přidal pátou branku. V 74. minutě byl za faul ve vápně přísně vyloučen Trnavský a Šrom z nařízené penalty navýšil na 1:6. V 79. minutě přidal Alka sedmý gól a těsně před koncem zápasu Šrom upravil na krutých 1:8! Tým Hodolan dirigoval z pozice záložníka exreprezentant Marek Heinz a na tři minuty nastoupil za Sigmu Hodolany i „veterán“ Miroslav Takáč.

V příštím kole hrají Hanáci v neděli 23. října ve 14.30 hodin v Haňovicích.

Hodnocení zápasu trenérem Hané PV Danielem Kolářem: „Celý první poločas a část poločasu druhého jsme podali bojovný, konkurence schopný výkon. Po čtvrtém inkasovaném gólu se naše hra rozpadla a po vyloučení Trnavského bylo jen otázkou času, kolik branek nakonec dostaneme.“

Branky: 22. Typner (pen.) – 4. Dočkal, 30. a 79. Alka, 53. Košta, 63. Nestrojil, 72. Konvička, 75. (pen.) a 87. Šrom

Rozhodčí: Borovička – Valouch, Smékal

ŽK: Kacmarczyk, Alka (oba Hodolany)

ČK: 74. Trnavský (Haná)

Diváků: 135

Sestavy:

Haná Prostějov: Marák – Jančiar, Trnavský (74. ČK), Čermák, Martin Kolář – Hladký, Krupička, Typner, Jakub Novák (84. Jiří Novák) – Cibulec (87. Skokan), Dospiva (78. Tesař)

Trenér: Daniel Kolář

FC Sigma Hodolany: Zbořil – Sládek, Švancara, Nestrojil, Dočkal (46. Košta) – Mráček, Heinz, Šrom, Kaczmarczyk (61. Konvička) – Blažkovský (87. Takáč), Alka Trenér: Milan Kovařík

(Text a foto Oldřich Lošťák, Haná Prostějov)

Poslat nový komentář