Závěr zápasu s Černovírem patřil Hanákům. 4:1

Závěr zápasu s Černovírem patřil Hanákům. 4:1
Foto Zdeněk Kulíšek

V 5. kole 1.B tř. skupiny B olomouckého KFS přivítali Hanáci hráče Slovanu Černovír. Prvních deset minut se oba týmy na mokrém terénu vyrovnávaly s velikostí domácího hřiště.

Ve 13. minutě faulovali domácí ve vápně a nařízenou penaltu Havelka proměnil – 0:1! Po vstřelené brance převzali hosté iniciativu a byli vícekrát u míče. Přesto ve 30. minutě unikl po křídle domácí Hladký a poslal míč do vápna hostí, kde jej brankář Kučera nedostatečně pokryl a Gábor vyrovnal na 1:1. Ve 42. minutě se dostal k míči Cibulec, ale jeho sólo gólman hostí zneškodnil.

Ve druhém poločase v 55. minutě v „ofsajdové“ situaci nastřelili hosté tyčku Marákovy branky. V 66. minutě po sérii rohů domácí Čermák tečoval míč nad branku hostí. O dvě minuty později byl vybíhající gólman Kučera u míče dřív než Gábor. Konečně v 72. minutě šli domácí do vedení. Domácí Mazouch zahrával rohový kop a volný Typner dorazil míč do odkryté branky – 2:1. V závěru zápasu přidali Hanáci dva „slepené“ góly a o výsledku bylo rozhodnuto. V 82. minutě unikl Gábor, křižně přihrál sprintujícímu Cibulcovi a ten technicky přehodil gólmana – 3:1. O dvě minuty později z dalšího útoku domácí přehráli otevřenou obranu hostí a Jakub Novák střelou k tyči upravil na 4:1!

V příštím kole hrají Hanáci v neděli 5. září v 16 hodin ve Velké Bystřici a hráči Sokola Černovír hostí Smržice.

Slovo trenéra Daniela Koláře: „Dnes proti nám nastoupil fyzicky a takticky dobře připravený soupeř a my si s ním dlouho neuměli poradit. Po většinu času se hrál vyrovnaný zápas, který mohl dopadnout jakkoliv. Na jeho konci se ale naštěstí projevila naše ofenzívní síla a nakonec jsme ještě mohli vyhrát vyšším rozdílem než o tři góly."

Branky: 30.Gábor, 72.Typner, 82.Cibulec, 84.Jakub Novák – 13.Havelka(pen.) Rozhodčí: Rosskohl – Bažant, Bartoň

Hráno bez žlutých karet. Diváků: 77

Sestavy

Haná Prostějov: Marák – Čermák, Trnavský, Martin Kolář – Hladký, Krupička, Mazouch, Jakub Novák – Typner (90.Macourek) – Gábor (90.Ohlídal), Cibulec (86.Jančiar) Trenér: Daniel Kolář

Slovan Černovír: Kučera – Novák, Koudelka, Vyroubal, Zdráhal – Kundrt, Hrstka, Spáčil (90.Čoupek), Zapletal – Hůlek (78.Corvillo Solle Javier), Havelka Trenér: Ondřej Kalina. (OL)

Poslat nový komentář