Hanáci odjeli z Kožušan s prázdnou. TJ Kožušany – Haná Prostějov 2:1 (2:0)

Hanáci odjeli z Kožušan s prázdnou. TJ Kožušany – Haná Prostějov 2:1 (2:0)
Foto Oldřich Lošťák

Ve 13. kole 1. B. třídy skupiny B Olomouckého KFS nastoupili Hanáci na hřišti v Kožušanech proti vedoucímu týmu tabulky. Už v 6. minutě vyslal krásnou střelu na Blahu hostující Ošlejšek, ale „exolomoucký“ gólman jeho dělovku robinzonádou vyrazil na roh. Domácí zahrozili o dvě minuty později, ale střelu Stráského vyrazil gólman Marák na roh. Stejně tak poslal Marák nad břevno následnou střelu kapitána Rozehnala.

Ve 13. minutě dostal hostující Novák od Gábora míč do brejku, ale vyběhnuvší Blaha vyrazil míč tělem do autu. Ve 20. minutě využili domácí propadeného míče a Zlámal otevřel skóre zápasu – 1:0. O šest minut později to bylo už 2:0. Thomas převzal míč na hranici ofsajdu a poslal jej za Marákova záda. Ve druhém poločase pokračovaly oba týmy v nátlakové hře. V 57. minutě přihrál Gábor Novákovi a ten podél gólmana snížil na 2:1 ! Po této brance se Hanáci snažili aspoň o vyrovnání. Ještě v 90. minutě zneškodnil Blaha prudkou střelu Gábora. V nadstavení druhého poločasu se podařilo Hanákům vyrovnat, ale pro údajný ofsajd nebyl gól uznán. A tak Hanáci i přes velkou snahu a bojovnost ve druhém poločase odjeli domů bez bodů.

Hodnocení zápasu trenérem Hané Prostějov Danielem Kolářem: „S velkým favoritem jsme podali slušný výkon a sehráli vyrovnaný zápas. Po dvou laciných gólech z 1. poločasu jsme se dokázali zvednout. Ve druhém poločase jsme snížili a myslím, že si i zasloužili vyrovnat, což se nám nakonec v nadstaveném čase povedlo. Tento gól ale bohužel nebyl pro údajný ofsajd uznán!“

Branky: 20. Zlámal, 26. Thomas – 57. Novák Rozhodčí: Jastrzembski – Tandler, Kašpar 

ŽK: 80. Thomas, 92. Blaha – 24. Typner, 43. Krupička, 81. Kadlec, 83. Khoma 

Diváků: 100

Sestava Hané Prostějov: Marák – Trnavský (66. Dospiva), Kadlec, Čermák, Cibulec – Khoma, Ošlejšek, Krupička, Novák – Gábor, Typner Trenér: Daniel Kolář (Oldřich Lošťák, Haná Prostějov)

Poslat nový komentář