První tři body pro Hanáky na podzim. Haná PV – FC Lužice 3:1 (1:1)

První tři body pro Hanáky na podzim. Haná PV – FC Lužice 3:1 (1:1)
Foto Oldřich Lošťák

Ve druhém hracím kole 1. B tř. sk. B Olomouckého KFS přivítali Hanáci nováčka, fotbalisty FC Lužice. Už ve 3. minutě zápasu přihrál domácí Typner Gáborovi a ten střelou pod břevno otevřel skóre zápasu – 1:0. Hosté zahrozili v 9. minutě, ale střela Fencla šla vedle domácí branky. Ve 14. minutě vyslal dálkovou střelu na gólmana Puškara domácí Ošlejšek, ale také mířil nad branku.

V 17.minutě po útoku Hanáků střelu Typnera nadvakrát zneškodnil gólman Puškar. Ve 28. minutě se do šance dostali hosté, ale střelu aktivního Fencla zblízka Marák vyrazil na roh. Pozornost domácího brankáře ještě vyzkoušel o pět minut později Keňa, ale spolehlivý Marák byl na místě. Když už se oba týmy chystaly do šaten „vyrobila“ domácí obrana faul a hostující Klabačka z penalty srovnal na 1:1. I ve druhém poločase se hrálo nahoru dolů a přetížené obrany obou mužstev se činily. V 71. minutě se k míči dostal domácí Gábor, ale jeho střelu ještě vyrazil Puškar na roh. O pět minut později poslal Hladký dlouhý centr na Gábora a ten slalomem mezi beky prudkou střelou obstřelil Puškara – 2:1. V nastaveném čase byl za urážku rozhodčího vyloučen hostující Bábek. V 90(+4) minutě ještě domácí podnikli poslední útok. Střídající trenér Daniel Kolář přihrál Gáborovi a ten sám proti gólmanovi svým hatrickem uzavřel skóre zápasu na 3:1.

Hodnocení zápasu hrajícím trenérem Danielem Kolářem: „Těžký, vyrovnaný zápas, ve kterém měly oba týmy šance na to, aby zvítězily. Naštěstí se to povedlo nám a jsem za to velice rád. Všichni kluci bojovali do poslední minuty a tři body jsou pro mě pěkná odměna“.

Branky: 3., 76. a 90 (+4) Gábor – 45. Klabačka (pen.)  

Rozhodčí: Motal – Kopecký, Jiří Horák

ŽK: Kadlec, Jiří Novák (ml.) – Keňa, Niesner, Bábek  

ČK: 90 (+2) Bábek (Lužice)

Diváků: 16

Sestava Hané Prostějov: Marák – Jančiar (65. Jiří Novák (ml.), Kadlec, Čermák, Trnavský – Hladký, Krupička, Ošlejšek, Jakub Novák – Typner (90. Kolář), Gábor Hrající trenér: Daniel Kolář (Text Oldřich Lošťák, Haná Prostějov)

Poslat nový komentář