Hasiči dostanou hračky. Pro traumatizované děti

Hasiči dostanou hračky. Pro traumatizované děti
ilustrační foto Anavita

Desítky ručně šitých hraček předají v pátek 5. srpna v 9 hodin do rukou náměstka ředitele Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Petra Ošlejška klientky specializovaného Domova seniorů Anavita ve Slavoníně. Terapeutické hračky pomohou pak prostřednictvím hasičů traumatizovaným dětem nejen při požárech či dopravních nehodách, ale i v dalších krizových situacích, u kterých hasiči zasahují a jejichž účastníky jsou nejmenší děti.

Celý projekt Anavity a HZS Olomouckého kraje je o to zajímavější, že průměrný věk klientek, které se rozhodly v rámci charitní činnosti takto pomoci potřebným dětem, je kolem devadesáti let a některé z nich trpí dokonce lehčí formou Alzheimerovy demence.

"Rozhodli jsme se alespoň takto symbolicky spojit svět seniorů se světem potřebných dětí. Velmi pozitivně mě překvapilo, jak spontánně a s jakou radostí se naše klientky napříč republikou do smysluplného projektu, jehož cílem je přinést alespoň kousek radosti do života potřebným dětem, rozhodly zapojit," uvedl zakladatel DS ANAVITA Jiří Dušek. (ber)

Poslat nový komentář