Kamion sejmul motorkáře. Muž zemřel cestou do nemocnice

Kamion sejmul motorkáře. Muž zemřel cestou do nemocnice
Foto PČR

V neděli 20. června krátce před 18. hodinou došlo na silnici I. třídy č. 35, ve směru jízdy od Přáslavic k dálnici D 35 k dopravní nehodě nákladní soupravy tahače s návěsem a motocyklisty.

"Podle prvotních informací se měl 29letý řidič cizí státní příslušnosti se svým nákladním vozidlem v místě sjezdu k dálnici, v nepřehledné pravotočivé zatáčce, otáčet přes dvojitou plnou čáru, přičemž přehlédl a ohrozil 60letého motocyklistu jedoucího v pravém průběžném pruhu ve směru od Olomouce k dálnici. Motorkář měl na vzniklou kolizní situaci zareagovat bržděním, které po chvíli vystřídal pád motocyklu s následným nárazem do levého zadního kola návěsu. Řidič motorky utrpěl zranění, se kterými byl předán do péče zdravotnické záchranné služby. I přes veškerou snahu záchranářů nakonec svým zraněním, a to při převozu do nemocnice, podlehl," uvedla policjní mluvčí Petra Vaňharová. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 100 000 korun. Alkohol u řidiče nákladního vozidla vyloučila odborná dechová zkouška.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti, na který trestní zákoník ukládá trest odnětí svobody na jeden rok až šest let. (red)

Poslat nový komentář