Prostějov o poslední část historické závodní dráhy přijde

Prostějov o poslední část historické závodní dráhy přijde
Foto ber
Další fotky: 
Prostějov o poslední část historické závodní dráhy přijde

V souvislosti s rekonstrukcí ulic Sokolská a Trávnická se na redakci PvNovinek obrátil jeden z čtenářů s dotazem, zda bude po rekonstrukci zachována historická závodní dráha ze žulových kostek. Nyní zveřejňujeme odpověď prostějovského magistrátu.

"Tato dráha je již pouze na těchto dvou ulicích a vyznačuje se středovou čárou, která je vytvořena z černých žulových kostek. Myslím, že by bylo dobré se o to zajímat, protože by byla škoda, kdyby Prostějov ztratil takovou pamětihodnost, která se využívá při slavnostní jízdě veteránů každý rok," uvedl čtenář.

Těmito dvěma ulicemi v dřívější době vedla trať Havránkova memoriálu, který byl poctu známému prostějovskému automobilovému závodníkovi Janu Havránkovi.  Ten spolu se spolujezdcem Františkem Skopalem zahynul při XI. závodu do vrchu Zbraslav–Jíloviště, který se konal 8.5.1927. 

"V rámci rekonstrukce ulice Trávnická a Sokolská dojde ke změně dispozice celého uličního profilu. Dojde k posunu stávající osy komunikace. Budou zde vytvořena podélná stání. Dále dojde v rámci rekonstrukce i k výměně žulových kostek za méně hlučný materiál (asfaltobeton). Na základě této skutečnosti musím sdělit, že nebude zachována komunikace s žulovou kostkou, po které vede trať Havránkova memoriálu," sdělil redakci Petr Brückner z Odboru rozvoje a investic. 

Projektová dokumentace je připravována na základě požadavků řešit rekonstrukci chodníku, obnovu zeleně, parkování, zásadní rekonstrukci komunikace a nevyhovující křižovatku v lokalitě Hvězda. (ber)

Komentáře

Máte někdo prosím materiály týkající se motocyklových závodů nejen na této trati, z let 1945 až 1952? Jedná se mi o fotky, články, programy, výsledky, poháry, videa atd... Píši práci o těchto závodech.... Prosím, kontaktuje mě na lander@email.cz Děkuji

Radnice je banda neschopných,hloupých chudáků bez mozku,ale s velkým egem

Tady v prostějově se vše zničí když to není kácení zdravých stromů, tak se odveze dominanta města mašinka a teď přijdeme o kus historie

Poslat nový komentář